Élj egészségesen – egységben önmagaddal!

Gyógyítsd meg az életed, a gondolkodásod és a hozzáállásod megváltoztatásával!

Integratív coach képzés filozófiája

Írta: Csete Nia | 2018.feb.19. | Coach képzés

Szeretnéd tudni,
hogyan lehet olyan hatékony segítséget nyújtani a klienseknek,

amivel ők a lehető legrövidebb idő alatt 
a kezükbe vehetik az életük irányítását?

A válasz: saját példáddal!

Válj te magad harmóniában, békében és egészségben élő,
az életéért teljes felelősséget vállaló, felnőtt emberré!

Majd tanítsd meg másoknak is a módszered,
és légy a kísérőjük ezen az úton!

Forrás: Shutterstock


Ismerd meg a Provenance art program

– Integratív coach képzésének filozófiáját –


“Valódi természetünket egy letakart szoborhoz lehetne hasonlítani.
Ha lehúzzuk róla a leplet, láthatóvá válik.
Épp ezért nem megvilágosodásra (ami valaminek a megszerzése),
hanem az illúzióktól való megszabadulásra (ami valaminek az elvesztése)
van szükség ahhoz, hogy felfedezzük valódi természetünket.”

Werner Ablass


Mi az a Provenance art program?

Az emberi élet, természetéből fakadóan a mozgás, az áramlás, és a változás művészete. A testünkben zajlódó fiziológiai folyamatok, állandó és körkörös lüktetésben vannak. Mi pedig, mint biológiai lények, a mozgással megújítjuk, megtisztítjuk, és megerősítjük önmagunkat. Ugyanilyen örökös pulzálásban van az elménk. A gondolataink folyamatosan érkeznek, és tova futnak benne. Hasonló módon a lélek is szüntelen hömpölyög, és kering az érzéseink segítségével. Mi emberek tehát – akár a természet – a mozgásra, és a mozgásban rejlő változásra lettünk teremtve. Ebben a dinamikában, miközben az életre magára rezonálunk, maga az élet szüntelen vibrál bennünk.

Minden mozdulatunk, a testkultúránk és az élettörténetünk része. Minden bennünk mozduló fiziológiai folyamat, az életünk elemi erőforrása. Így hát, minden bennünk és körülöttünk létrejövő változás az egyéni tanulási folyamatunk összjátéka. De vajon, mi emberek kik vagyunk egészen pontosan ebben a játékban?

Forrás: Húrelmélet

 

Míg tehát az emberi lét örökös változás, egyik titka e mozgáson belül szunnyadó változatlan megtapasztalásának a lehetősége. A Provenance art program – egy olyan művészeti program, ami keretén belül megismerheted e változatlan jelenlétét önmagadban. Hogy megtapasztalhasd a mozdulatlan Forrás valóságát, és a rajta keresztül megélhető illúzióktól mentes, szabad életet.

Ezzel a tudással, és élménnyel én sokkal érdemesebb coach lettem a szakmai pályámon. Mire érdemesebb? Arra, hogy valóban jelen legyek a klienseim számára a közös munkában. Hogy az elmém káprázásaitól mentes legyek, a lehető legtöbb helyzetben. Így biztosítva a hozzám fordulók számára azt a biztonságot teret, légkört, amiben ők is megélhetik a változást. S nem mint veszélyes, nehéz utat, hanem mint a mozgás könnyűségének esélyét, az ellenállásmentesség felszabadító hatását, és az életben létrejövő áramlással való együtt-mozdulás erőforrásait.

Ezen a képzésen most neked szeretném átadni az eddigi munkásságom legfőbb esszenciáit, hogy általa te is hatékony segítő lehess az utadon.


“Ha ellenállásmentes vagy, tiéd az Univerzum bősége.
Minden – látszólagos – korlátozás az ellenállásból fakad.”

Abraham Hicks


Minden, ami nem mi vagyunk – az illúzió. Az illúzióktól való megszabadulás egy lehetőség: a kiteljesedett életre, és a felnőtt, érett, szeretettel teli emberi kapcsolatok megtapasztalására. Az élet egyik legszebb kegyelmi állapota, amikor megértjük kik vagyunk, és nekünk együtt mi dolgunk ezen a világon …

E program keretén belül segítek neked visszakapcsolódni a saját belső egyensúlyodhoz. Ez a kapcsolódás segít emlékezni arra, aki vagy, ott bent, mélyen. A visszakapcsolódás által létrejöhet a belső béke, aminek csendjében egy teljesen másmilyen jelenléttel tudsz majd ott lenni te is, a klienseidnek. 

Miért jó ez neked? 

Azért, mert ha benned béke van, akkor képessé válhatsz teljesen a kliensedre figyelni. Nem önmagadat éled közben, hanem őt. Nem a saját folyamataidra reagálsz, hanem hagyod hogy ő hasson rád, és arról adsz neki visszajelzést. A kettőtök között megjelenő dinamikákra reflektálsz. Nem gondolkodsz a coaching ülés közben a múlton vagy a jövőn, hanem belehelyezkedsz a jelenbe. Nem próbálod a kliens helyett megoldani az ő problémáját, hanem létrehozod vele azt a bizalmi légkört, amiben ő rá tud nézni a saját kérdéseire, saját dilemmáira. Amikor tudatosan jelen vagy, és éberen éled az itt és mostot, akkor a kliensedet is meg tudod hívni ugyanerre. Ha pedig jelen vagy a kliensed számára, akkor megtetted a legfontosabb lépést ahhoz, hogy egy olyan kapcsolódás bontakozhasson ki kettőtök között, amiben haladni, változni, vagy épp megállni, megérteni valamit, vagy épp megérintődni lehetséges.

Miért jó ez a kliensnek?

Ezt majd ő visszajelzi neked! De pár dologban biztos vagyok. Valódi értő figyelmet kapni, és egy őszinte kísérő mellett megtenni a legkülönfélébb belső lelki utakat – mindannyiunk számára érték, és egyben hiány állapot. A piac telített, virágkorukat élik a segítő folyamatokat kínáló szakemberek. Mégis olyan nehéz hiteles kísérőket találni. Magam is járok szupervízióra, folyamatosan vigyázom, gondozom mind a magánéleti, mind a szakmai személyiségemet. Nehezen találtam számomra ideális kollégát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy miért. Talán mert mi segítők egy ideig kizárólagosan, és picit talán mindenhatóan tekintünk az általunk jónak talált, és kínált módszertanokra. Pedig hát… ezek csak eszközök. Utak. Ha valamit megtanultam a sok éves coach munkám során az az, hogy bármi, ami lehetséges az egyén számára az nem idekintről fakad, és tőlem mint kívülálló személytől a legkevésbé függ. Minden Forrása odabent van. Minden az egyéntől függ. Hiszen az ő élete, ott van ő benne. Mi segítők pedig csak hidak vagyunk. Az eszközeink pedig csak utak. Amiken lehet menni, vagy nem menni.

Valójában, alig pár dolgot tehetünk. Például adhatjuk tiszta jelenlétünket, figyelmünket, és az abból eredő kreatív önkifejeződésünket. Adhatjuk életbölcsességünket, őszinte kommunikációnkat, ítéletmentességünket. És miközben  mi magunk jól vagyunk, segíthetünk a kliensnek is visszatérni a középpontjához, belső egyensúlyához, saját erőforrásaihoz. Ha így teszünk, ez talán épp elég lehet a kliensnek, hogy megérthesse a jelenlétünk segítségével önmagát. Vagy meghaladhassa azt amiben van, vagy elérhesse az általa kitűzött célokat. 

Te is szeretnéd tudni … ?

  • Hogyan segíthetsz még több embert a harmonikus élet elérésében?
  • Miképpen tudod támogatni azokat, akik az egyensúly megtalálásában szeretnének fejlődni?
  • Milyen valóban működő módszerrel, és szemlélettel állhatsz az emberek sikeres életvezetése mellé?
  • Hogyan lehetsz olyan hatékony coach, aki a legtöbb emberhez eljut, a módszered pedig magasan kiemelkedik a konkurens segítők coaching technikái közül?
  • Hogyan lehetsz az a hiteles segítő, aki eredményesen, komplex szaktudással és valódi jelenléttel támogatja a hozzáfordulókat?

A PROVENANCE ART PROGRAMBAN
MEGTALÁLHATOD
A KÉRDÉSEIDRE A VÁLASZOKAT!


Amit örököltél, és amit megtanultál az utad során az mind-mind egyféle művészeti elem. A te működésed, érzéseid, gondolataid, történeteid, reményeid, vágyaid, múltad, jelened és jövőd kifejeződése pedig a te művészeted. Abba, amit alkotsz, és itt hagysz hagyatéknak a világban, abban minden benne lesz, ami te valaha is voltál. Bármi lesz az, úgy lesz tökéletes a maga tökéletlen módján, ahogyan van. Hiszen személyiségednek, és lelkivilágodnak köszönhetően egyedi vagy, és megismételhetetlen. Az út során mégis sok mindent tehetünk, azért, hogy ez a kivételes performance méltó legyen arra, amit emberi életnek nevezünk.

A Provenance art program egy út, amin ha menni fogsz egy ideig, visszakapcsolódhatsz a benned szunnyadó Eredőhöz. A legmélyebb Igazsághoz arról, hogy ki is vagy te valójában. Ha az Önvalóval együtt pulzálsz, kifejeződhet belőled minden ami áldott, és szép. Adj oda mindent, ami önmagadból a legteljesebb módon kiáradhat, adj oda szabadon bármit, amit hoztál magaddal, és önfeledten oda tudsz adni a világnak. Áradj ki. Mutasd meg magad …

Olvass tovább, és nézd meg mit jelent az,
hogy te is Integratív coach lehetsz …

További részlet,
és regisztrációs űrlap itt.
 

 
   
Szerzői jog. © Csete Nia. Minden jog fenntartva.