Integratív coaching csoport

Életvezetési haladó kurzus. A Life coaching szemléletű csoport úgy dolgoz fel problémákat, hogy nyitottan kutatja és keresi – ki a megfigyelő bennünk, mi a Tudat, és az mit tapasztal rajtunk keresztül a személyes életünkben. A Tudat alapú életvezetés azoknak az embereknek ideális, akik vallják, hogy a létezés alapja a Tudat.

Elakadtál valamely életterületeden?

A Life coaching folyamat elősegíti a gyorsabb és mélyebb megértést a problémáidban. E fókuszált önmunka során képessé válhatsz az érzelmeidet és a gondolkodásodat olyan letisztult formába hozni, hogy azok ne gátoljanak téged a megoldáskeresésben. Legyen szó bármely életterületed nehézségéről, ebben a csoportban egy védett térben nézhetsz rá az elakadásodra. A másokkal való nyitott együtt gondolkodás a személyes kompetenciafejlesztés egyik hatékony formája. Általa más aspektusból, úgymond „kívülről” is láthatod önmagadat és azt a helyzetedet, amin ezzel a módszerrel szeretnél dolgozni. Ez a kívülről látás a megoldásközpontú coaching szemlélet mellett még valamit megtaníthat neked, ha nyitott vagy rá! Olvass tovább, és kiderül mi az!

Tudod mi az önszabotálás legfifikásabb módja?

Az, ha felnőttkorban gyermeki gondolkodással, és viselkedéssel próbálunk boldogulni! Emberekként bele vagyunk ragadva a személyes történeteink bűvöletébe. Azt hisszük, hogy mi csupán azok a sztorik vagyunk, amiket megéltünk, és kizárólag azok között az emberek között vagyunk biztonságban, akik közé születtünk, akik a barátaink, és a munkatársaink. Azonban, az emberi elme mind a múlt történéseit, mind a kapcsolati hálónkat szereti felhasználni arra, hogy uralma alá vonjon minket, és fenntartsa a megszokottat. Ezzel csak az a gond, hogy a megszokott jó mellett, a megbúvó rossz is fennmarad. Fenntartva ezzel mindenféle kifogást és okot, az önszabotálásra. Annak a meggátolására, hogy megnyíljunk a változásra, az egészségre és a boldogságra.

Fotó forrás: Pinterest

A sok éves coach praxisom során azt láttam, hogy nagyon sok ember egy adott probléma megoldását követően, újabb meg újabb hasonló köröket fut… csak egy új közegbe helyezi a problémát. Sokáig nem értettem miért, de megfigyeltem, hogy az addig fenntartott gondolkodási és érzelmi rutin megszokása az, ami tovább futja a köreit. Így az egyén maga előbb utóbb visszaesik hasonló működési módba, hiszen az elme az ismétlési kényszereire függő. És akkor egyszer csak megértettem valami nagyon fontosat!

Mi emberek a saját mentális programjaink miatt, mindenképpen a megszokásaink rabjai vagyunk. Az viszont nem mindegy milyen rutin szerint élünk!

Sérült és hiányállapotokkal küzdő gyermekként, problémaorientáltan, olyan életet írunk és működtetünk magunknak, amit a régi program tart életben, a régi elképzeléseink szerint. Egészséges, felelősségteljes felnőttekként új, megoldásorientált, jól működő meggyőződéseket, bőség tudatú gondolkodást, érett értékrend alapú életet teremthetünk. Új felnőtt működést alakíthatunk ki, új mentális programjaink/reakcióink segítségével. Szerinted melyik út vezet az álom életedhez?

Miben segíti a csoport az érzelmi felnőtté válásodat?

Abban, hogy képessé válj elengedni a múlt történéseit, és egy új szemlélet segítségével megbocsátani mások múltban elkövetett vétkeit. Hogy meg tudj bocsátani önmagadnak, és a benned lévő, sérelmeitől szenvedő benső gyermek meggyógyulhasson. Nem terápiás módszerekkel, egy pszichológiai és spirituális nézőpont integrációjával segítünk egymásnak hátrahagyni mind azt, ami már nincs. Mindezt azért, hogy a múlt átkeretezése után képessé válj megérkezni a jelenbe. Hogy a jelen tudatosságába lépve azzá az emberré válhass ma, aki lenni szeretnél a jövődben.

Fotó forrás: blessingwhite.com

 

Tudat alapú életvezetés

Bármi, ami lehetséges az életünkben, az csak a jelen pillanatban jöhet létre. Az időben csak a jelen szüntelen áramlásán és pulzálásán át élünk, minden más csak az elme káprázata. A múlt nincs. Csak akkor létezett, amikor jelenértéke volt az “itt és most-ban”, majd köddé vált és visszazuhant a végtelenbe. Ezért nem érdemes azon gyötrődnöd, ami volt, sem amiatt aggódnod, ami még nincs. Helyette válaszd a jelent, a tudatosságot, az egészséget, a saját eredendő bölcsességedet, mert ezekben van az életed ereje, és esszenciája.

A jelenben hozzáférhető a személyiséged legrejtettebb, legtitkosabb szelencéje,
ami által kiteljesedett életet élhetsz. 

A személyiségünk egyik működési módjában a figyelmünk a múlthoz ragadt, gyermeki módon próbáljuk értelmezni, és működtetni a világot. Egy másik tudatállapotban képessé válhatunk arra, hogy nem a személyes énnel azonosítjuk önmagunkat. Megtapasztalhatjuk, hogy ott van bennünk a megfigyelő is, aki általunk nézi a világot. Ő – a valódi én – nem hagyható figyelmen kívül a valóság értelmezésében, mivel a megfigyelő tudat az, aminek az erőterében zajlik az életünk.

Fotó forrás: stockphoto.com

Most élsz!

Ha az emlékezésen át, a múlt újrateremtésével átitatjuk a jelent, akkor az azt is jelenti, hogy a jövőben nem tud semmi másképp lenni, mint ahogy eddig volt. Hiszen a jövőnk, az a mai énállapotunk következménye. A megoldás az, ha minél hamarabb feldolgozzuk a múltat, és elengedjük a régi történetek mantrázását. Majd a gyógyulási időszakban már érdemes azon munkálkodnunk, hogy a ma olyan múlt legyen holnap, ami alkalmassá teszi a jövőt a lehető legteljesebb életünk megélésére. Az a feladatunk, hogy mindennap olyan testi, lelki, és mentális állapotba hozzunk magunkat, amilyennek szeretnénk megélni a jövőben. Mert amit ma állítunk magunkról, azt fogjuk holnap megtapasztalni.

Építsd fel mindennap azt az embert, aki ma és a jövőben lenni szeretnél, hogy sikeres, boldog életed lehessen. S hagyd azt, aki voltál, mert ő már nem segíthet neked a jelenben. Csak az “itt és most-ban” van lehetőségünk arra, hogy bármi megtörténhessen velünk! Bármi jó, vagy bármi rossz, attól függően, hogy mit választunk MA!

A csoport témakörei:

 • énkép, identitás, önelfogadás és önbizalom fejlesztés,
 • önszeretettel, szeretettel kapcsolatos kérdések,
 • önálló életvezetésben való elakadások, okok és megoldások,
 • mindennapi szorongások okai, feloldása,
 • szerepeink,
 • női és férfi energiáink,
 • társas kapcsolataink, emberi kapcsolódásaink,
 • párkapcsolati kérdések,
 • a párkapcsolat hiányának gyökerei,
 • szülőkkel kapcsolatos viszonyaink, rendszerszemlélet a családban,
 • munkahelyi kérdések, konfliktusok, nehézségek,
 • gyászmunka, elengedés,
 • tudatosság fejlesztése, avagy írd is, ne csak lapozgasd a sorskönyved!

Ne feledd: most van holnap!

Ha nem elég jó az, aki ma vagy, ahhoz az élethez, amit élni szeretnél – változtass magadon. A gondolkodásodon, az érzelmeiden, és a tetteiden. Hagyj másokat olyannak lenni, amilyenek. Ne más portáján sepregess, mert másokat nem tudsz megváltoztatni úgysem. Ekképp hagyj mindenkit a múltban békében nyugodni, a rokonaidat, szüleidet, szerelmeidet, barátaidat, mert az, ami közöttetek történt egykor, ma már nincs. A ködbe veszett. Csak te tarthatod itt a figyelmeddel, emlékezéssel a jelenben. De minek? Mire lehet jó ez? Semmire, mert ha a jelenben sem tudsz másokat megváltoztatni, azt hogyan lehetne a múltban? A múlt, elmúlt.  Ezért életünk jó részét kár elforgácsolni valamire, ami önmagából fakadóan – az időbe vésett törtvényének köszönhetően – nem tud lenni.

Fotó forrás: 7-themes.com

A múlt megszerelgetése helyett azonban, lehetőséged van jövőt építeni: MINDENNAP! Minden esélyed önmagadban van! A te életedben egyedül te válhatsz azzá az emberré, akiről álmodtál, akiben hinni érdemes, aki képes megváltani saját magát, s az életét. Te vagy az, aki élettervvel érkezett erre a Földre, és arra vár, hogy végre észrevedd őt, és tégy érte végre valamit MA!

Ne várj tovább!
Ha szeretnél változtatni,
és az életed irányítását a kezedbe venni,

ez a coaching folyamat ideális lehet hozzá.

Mi történik a csoportban?

 • Művészetterápiás, és coaching módszerek alkalmazásával, a csoport minden tagja azon dolgozik, hogy az adott alkalmon a témát-választó csoporttag rá tudjon nézni a dilemmájára, őt aggasztó kérdésére, vagy elakadására. Részletesen a csoportos coaching működéséről itt olvashatsz.
 • Beazonosítjuk az életmódváltást, gyógyulást gátló lehetséges akadályokat, majd támogatunk abban, hogy megpróbáld feloldani őket.
 • Kitűzzük közösen a szükséges egészség célokat.
 • Megerősítjük a meglévő, hatékonyságot növelő erőforrásokat, képességeket, erősségeket. Felfedezzük, aktivizáljuk a személyes belső és külső támogatórendszereket pl. lelkierő, kitartás, egészségtudatos szemlélet, motiváció, stresszoldás, család, barátok stb.
 • Az egyensúly megtalálásának folyamata során lelkileg kísérjük, és bátorítjuk egymást.
 • A betegségtudatos hozzáállást segítjük egészségtudatos attitűdre váltani.

Hogyan jelentkezhetsz erre a csoportra?

 • A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoport mindig 6 fővel indul, a teljes folyamat hosszára lehet jelentkezni, csak egyes alkalmakra nem. Végig zárt csoportként működünk.
 • Minden csoport indulása előtt, amikor a létszám összeállt tartunk egy 2 napos (2×8 órás) csapatépítő tréninget, ami mindig szombat-vasárnapra esik. Így sokkal többet tudunk tenni azért, hogy mindenki elsajátíthassa az önismereti folyamat sikeréhez szükséges alapokat pl. csoportnorma, együttműködési szabályok, coaching keretek, önreflexiós képesség megalapozása, asszertív kommunikáció a csoporttagok között, felnőtt önkifejezési és visszajelzés adási módok, kapcsolatfelvétel önmagunkkal és egymással stb. Valamint itt tudsz velem is megismerkedni.
 • A csapatépítő 2 nap után a találkozásokat/alkalmakat: coaching üléseknek nevezzük. Az ülések száma 7., összesen ennyi alkalommal találkozunk. A találkozások 2 hetente, esti órákban követik egymást (ez 3,5 hónapos közös munkát jelent). Egy ülés 2 órás.
 • Új csoportok átlag 2-3 havonta indulnak, érdemes előregisztrálnod, ha már épp fut egy csoport akkor is.

Mennyibe kerül?

 • A 2 napos csapatépítő tréning ára 20.000Ft (10.000Ft/alkalom). A regisztráció a díj átutalásával válik érvényessé.
 • A tréninget követően 2 héttel később indul a coaching csoport, ami havi 10.000Ft (5.000Ft/alkalom), mindig a havi találkozó elején, átutalással fizetendő.

Természetesen a teljes részvételi díj egyösszegű átutalására is van lehetőség, sőt, ebben az esetben 5.000Ft kedvezményt biztosítok számodra, így a kurzus ára 55.000Ft helyett 50.000Ft.

A program férőhelye limitált, ezért ha meghoztad a döntésedet a részvételről, érdemes minél hamarabb lefoglalnod a helyedet. A jelentkezésed után megírom neked, hogy van-e még hely a soron következő csoportra, és az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot is. Kérlek, a döntésednél vedd figyelembe, hogy az átutalt összeg visszatérítésére nincs mód! Ha meggondolod magad, legfeljebb egy következő csoportba tudsz az összeg szerint részt venni.

Terápia, kezelések, rehabilitáció

Ez a csoport egy személyiségfejlesztő, tudatosságot növelő tanulási folyamat része. A kurzuson való részvétel nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsadást, kezelést, sem lelki – sem orvosi terápiát. Ha a csoportba jelentkezésed idején orvosi kezelések alatt állsz, kérlek tájékoztass róla. Ha pszichoterápiás folyamat alatt állsz, akkor a terapeutád beleegyezése feltétlenül szükséges a kurzuson való jelentkezéshez. Ez azért nagyon fontos, mert a csoport képességfejlesztő, önismereti és oktatási jellegű felnőttképzési munkaforma, így természetéből fakadóan lelki eredetű kérdéseket mozgathat meg. S ámbár nem célunk a múltban hosszan időzni, és mély terápiás intervenciókat alkalmazni traumákkal kapcsolatban, mégis meg- és újraélési élményeket is a felszínre hozhat. Mind a fizikai, mind a lelki gyógyulási folyamat pedig tisztulással, elengedéssel kapcsolatos érzelmi tapasztalatokkal járhat. Ha te bármilyen terápiás folyamatra jársz, sokkal érzékenyebb lehetsz erre. Ez esetben, mint leendő csoportvezetőd szeretném, ha a terapeutád tudna róla, hogy hozzám jársz. Minden csoporttagnak el kell fogadnia, hogy teljes felelősséget önmaga vállal a saját egészségi és érzelmi állapotáért.

Egyéni coaching konzultáció

Egyéni Life coachingot 2019 januártól már nem tartok, ha életvezetési kérdéseid, elakadásaid vannak, akkor itt ebben a csoportban tudunk együtt ránézni. Ha mindenképp egyéniben szeretnél dolgozni magadon, akkor a nálam végzett Life- és integratív coach kollégáimat tudom neked jó szívvel ajánlani. Ismerkedj meg velük itt.

Jelentkezés,
és a következő csoport időpontja
a regisztrációs űrlapon itt érhető el.

Sose add fel!
Vedd a kezedbe
az életed irányítását!