Lélekébresztő életvezetés

Kinek hiszed magad, mint ember? És mit gondolsz ezen kívül milyen más válasz lehetséges még arra ki vagy?

A problémáidat megoldhatod a személyiséged adott állapotának tudatossági fokán, és a benned rejlő tudatosság Forrásának, az Önvalónak a megtapasztalásán keresztül is. Egy olyan integrált szemlélet a csoportjaim és képzéseim alapja, aminek elsajátításával megtanulhatod a jelenbe lépés, és a Megfigyelővel való azonosulás képességét. Hogyan? Olvass tovább…

Fotó forrás: cdn.playbuzz

Az “itt és most” hatalma

Bármi, ami lehetséges az életünkben, az csak a jelen pillanatban jöhet létre. Az időben csak a jelen szüntelen áramlásán és pulzálásán át élünk, minden más csak az elme káprázata. A múlt nincs. Csak akkor létezett, amikor jelenértéke volt az “itt és most-ban”, majd köddé vált és visszazuhant a végtelenbe. Ezért nem érdemes azon gyötrődnöd, ami volt, sem amiatt aggódnod, ami még nincs. Helyette válaszd a jelent, a tudatosságot, az egészséget, a saját eredendő bölcsességedet, mert ezekben van az életed ereje, és esszenciája.

A jelenben hozzáférhető
a személyiséged legrejtettebb,
legtitkosabb szelencéje,
ami által kiteljesedett életet élhetsz. 

Szeretnéd tudni mi az?

A személyiségünk egyik működési módjában a figyelmünk a múlthoz és az önzéshez ragadt. Amikor ezt éljük – szinte gyermeki módon próbáljuk értelmezni, és működtetni a világot. Egy másik tudatállapotban képessé válhatunk arra, hogy nem a személyes énnel azonosítjuk önmagunkat. Megtapasztalhatjuk, hogy ott van bennünk a Megfigyelő is, aki általunk nézi a világot. Ő – a valódi én – nem hagyható figyelmen kívül a valóság értelmezésében, mivel a Megfigyelő Tudat az, aminek az erőterében zajlik az életünk.

Fotó forrás: stockphoto

Most élsz!

Ha az emlékezésen át, a múlt újrateremtésével átitatjuk a jelent, akkor az azt is jelenti, hogy a jövőben nem tud semmi másképp lenni, mint ahogy eddig volt. Hiszen a jövőnk, az a mai énállapotunk következménye. A megoldás az, ha minél hamarabb feldolgozzuk a múltat, és elengedjük a régi történetek mantrázását. Majd a gyógyulási időszakban már érdemes azon munkálkodnunk, hogy a ma olyan múlt legyen holnap, ami alkalmassá teszi a jövőt a lehető legteljesebb életünk megélésére.

Az a feladatunk, hogy mindennap olyan testi, lelki, és mentális állapotba hozzunk magunkat, amilyennek szeretnénk megélni a jövőben. Mert amit ma állítunk magunkról, azt fogjuk holnap megtapasztalni.

Építsd fel mindennap azt az embert, aki ma és a jövőben lenni szeretnél, hogy sikeres, boldog életed lehessen. S hagyd azt, aki voltál, mert ő már nem segíthet neked a jelenben. Csak az “itt és most-ban” van lehetőségünk arra, hogy bármi megtörténhessen velünk! Bármi jó, vagy bármi rossz, – annak megítélése nélkül – attól függően, hogy mit választunk MA!

Fotó forrás: 7-themes

Ne feledd: most van holnap!

Ha nem elég jó az, aki ma vagy, ahhoz az élethez, amit élni szeretnél – változtass magadon. A gondolkodásodon, az érzelmeiden, és a tetteiden. Hagyj másokat olyannak lenni, amilyenek. Ne más portáján sepregess, mert másokat nem tudsz megváltoztatni úgysem. Ekképp hagyj mindenkit a múltban békében megnyugodni, a rokonaidat, szüleidet, szerelmeidet, barátaidat, mert az, ami közöttetek történt egykor, ma már nincs. A ködbe veszett. Csak te tarthatod itt a figyelmeddel, s az emlékezéssel a jelenben. De minek? Mire lehet jó ez? Semmire, mert ha a jelenben sem tudsz másokat megváltoztatni, azt hogyan lehetne a múltban? A múlt, elmúlt. Ezért életünk jó részét kár elforgácsolni valamire, ami önmagából fakadóan – az időbe vésett törvényének köszönhetően – nem tud lenni.

A múlt megszerelgetése helyett,
lehetőséged van jövőt építeni:
MINDENNAP!

Minden esélyed önmagadban van! A te életedben egyedül te válhatsz azzá az emberré, akiről álmodtál, akiben hinni érdemes, aki képes megváltani saját magát, s az életét. Te vagy az, aki élettervvel érkezett erre a Földre, és arra vár, hogy végre észrevedd őt, és tégy érte végre valamit MA!

Csoportok

A programjaim mindegyikén ezzel a szemlélettel találkozol majd. Kidolgoztam a csoportjaimon résztvevők számára egy olyan írásos tananyagot, ami segít neked a tudatossági szinted emelésében. Végig kísérlek azokon az állomásokon, és életviteli szakaszokon, amikkel te is a tudatosan élő, belülről vezetett emberek táborát erősítheted. Nyiss rá, hogy átragyoghasson rajtad is az autentikus élet művészete.

“Csak egy új mag hozhat új termést.
Csak az új tudás, az új elvek és új programok vethetnek véget
a konfliktusnak, a betegségnek és akadályozhatják meg
az ilyen jellegű problémák kialakulását a jövőben.
Csak az új tudás teremthet egy egészséges,
virágzó, harmonikus társadalmat és egy békés világot.”
Maharishi Mahesh Yogi