Csoportos szupervízió

A szupervízió az egyik leghatékonyabb szakmai személyiségfejlesztő módszer, humán területen dolgozó szakembereknek. Szupervíziós folyamat során azoknak a képességeknek fejlesztésére van lehetőségünk, amelyek a munkánk gyakorlásában játszanak meghatározó szerepet.
Ilyen például a hivatásbeli személyiségünk kompetencia fejlesztése, az asszertív gondolkodás és kommunikáció, a személyes hatékonyságunk folyamatos megújulásának lehetőségei, szakmai kooperatív gondolkodás, saját tapasztalaton alapuló önfejlesztés – tanulás.

Miben más a csoport, mint az egyéni szupervízió?

A csoport, találkozások sorozata. Folyamat, ahol lehetőséged nyílik kibontani és megérteni azt a témakört, ami téged a legjobban foglalkoztat, amire egyedül nem találsz választ, amiben elakadtál, vagy amit nem tudsz feldolgozni. Indirekt módon, mások hasonló – önmaguknak vagy éppen neked feltett – kérdéseiből tudsz tanulni. Ezeken a találkozásokon a benned rejlő kiaknázatlan energiák, erőforrások megmozgatásán dolgozunk. A különféle technikák pedig abban segítenek, hogy képes legyél a találkozókon megélt élményeket továbbintegrálva a mindennapi szakmai életedbe – optimális döntéseket hozni, bármely szituációban. Valamint reakcióidban felismerni, hogy milyen viselkedési faktorok, okok és erők működnek benned.

Az ülések során, a teljes csoport a jelenlétével támogatást nyújt egymás számára a kívánt egyéni célok eléréséhez. Képességfejlesztő, szakmai tudatosság fokozó kérdezés technikával inspiráljuk egymást a változásra. A találkozások során a jelenre és a jövőre fókuszálunk, nem a múltban keressük a megoldásokat. A múltat legfeljebb az okok pár pillanatig tartó feltárására használjuk a megértéshez, de nem kutakodunk benne, és nem boncolgatjuk azt.

Találkozásaink során, együtt megnézzük azt az útvesztőt, amelyik dilemmát, vagy elakadást okoz neked. Majd a csoporttagok feltett kérdéseinek segítségével körbejárhatod az adott alkalomra hozott témádat. Olyan szempontokat láthatsz meg mások szemén keresztül, amikre egyedül lehet, hogy sosem gondolnál. Az új nézőpontok új megoldási stratégiákat hozhatnak neked, és így képessé válhatsz további lépéseket tenni az általad kijelölt célért.

Kinek hasznos a csoportos szupervízió?

 • Neked, ha úgy érzed, hogy elakadtál, vagy nehezen találod az egyensúlyt a magánéleted és a hivatásod között.
 • Neked ha munkahelyi feszültségeiden és érzelmi nehézségeiden könnyíteni szeretnél.
 • Neked, ha új célok megvalósításán gondolkodsz.
 • Neked, ha nehézségeid vannak a szakmai életedben, és szeretnél benne egy segítő támogatásával „rendet tenni”.
 • Neked, ha megoldhatatlannak tűnő munkahelyi konfliktusaid, nézeteltéréseid vannak munkatársaiddal, beosztottaiddal, vagy épp a vezetőddel. De már eljutottál oda, hogy a problémáidat nem az ő hibáztatásukkal szeretnéd „orvosolni”, hanem készen állsz megnézni a te szerepedet, felelősségedet ezekben a viszonyokban. S szeretnél a hozzáállásodon, nézőpontjaidon úgy változtatni, hogy sikeresebb, teljesebb szakmai életed lehessen.
 • Neked, ha szükséged van önreflexióra ahhoz, hogy valódi változásokat tudj eszközölni az életedben.
 • Ha szeretnéd önmagad jobban megismerni a hivatásodban, és a szakmai működésedre más szemszögből is ránézni, mint eddig.
 • Neked, ha fontosnak tartod a saját szakmai személyiséged menedzselését pl. az érzelmi intelligenciád vagy épp empátiád fejlesztését, hogy jobban megérthesd önmagad és a kollégáidat.
 • Neked, ha hiszel az együttgondolkodás erejében egy elfogulatlan, semleges szakmai térben, ahol mindenki érted is gondolkodik, és nem csak önmagáról.
 • Neked, ha vezető vagy, és a saját fejlődésedet szeretnéd támogatni.
 • Neked, ha vezető vagy a saját vagy valaki más cégében, szervezetében, és fejlődni szeretnél a döntési kompetenciáidban, munkakapcsolati működésedben eredményesebb, hatékonyabb szeretnél lenni

Jellemzően szupervízióra járnak

 • pályakezdők, akiket a munkahelyük kihívások elé állít, és nem tudnak kivel beszélni róla,
 • humán területen dolgozó szakemberek, akiknek a munkájuk nem nyújt már kihívást,
 • szakmai motivációjukat vesztettek,
 • vezetők, akik nem találják a lendületüket, erejüket valamilyen döntéshez,
 • menedzserek, akik más személyek hivatásáért is felelősek
 • egészségügyben dolgozók, akik nap mint nap kihívásokkal küzdenek,
 • pedagógusok, akikre napjainkban számtalan új kihívás vár
 • non profit területen dolgozók, és önkéntesek is,
 • segítő foglalkozású kollégák

Szupervíziós téma lehet

A szakmai önismeret mélyítésének vágya, vezetői kompetenciák fejlesztése, pályamódosítás/karrierváltás kérdései, magánélet-munka egyensúlyának megtalálása, vállalkozásfejlesztés vagy épp indítással kapcsolatos lelki dilemmák, klasszikus karrier témák, stresszkezelés, szakmai identitás bármilyen kérdése, burn-out/kiégés témaköre, munkahelyi szakmai kapcsolatok (főnök, beosztott, munkatárs, team) nehézségei stb.

A csoport várható kezdési időpontja: 2020.10.20.

 1. alkalom 2020.október 20. kedd 17:30-19:30-ig
 2. alkalom 2020.november 10. kedd 17:30-19:30-ig
 3. alkalom 2020.december 01. kedd 17:30-19:30-ig
 4. alkalom 2020.december 15. kedd 17:30-19:30-ig
 5. alkalom 2021.január 05. kedd 17:30-19:30-ig
 6. alkalom 2021.január 26. kedd 17:30-19:30-ig
 7. alkalom 2021.február 16. kedd 17:30-19:30-ig
 8. alkalom 2021.március 02. kedd 17:30-19:30-ig
 9. alkalom 2021.március 23. kedd 17:30-19:30-ig

Részvételi díj: 45.000 Ft (áfa mentes) 5.000Ft/alkalom

Minimum és maximum létszám: 7 fő

Az ülések helyszíne: 4029 Debrecen, óváros (pontos cím a regisztrációt követően)

Technikai információk:

 • A létszámot bevárjuk, így a csoport induló időpontjának változtatási jogát fenntartom, ennek függvényében egy-egy alkalmat csúszhat az indulás.
 • A csoportban való részvételi lehetőséget megelőzi egy 60 perces egyéni személyes interjú beszélgetés, és szerződéskötés.
 • Az ülésekre nem szükséges semmit hoznod, de egy jegyzet füzet esetleg hasznos lehet ahhoz, hogy felírj valamit, ami megragad az adott találkozón és nem szeretnéd elfelejteni.
 • A találkozók 3 hetente követik egymást, kivéve a karácsonyi időszakban, ott egyszer 2 hétre találkozunk.
 • A csoportról való hiányzást nem javaslom, de természetesen rád bízom, a találkozók díja hiányzás esetén is fizetendő, egy teljes folyamatra szerződünk, nem alkalmakra.
 • Érkezés a helyszínre: 17:15-től, késve nem lehet a csoporthoz csatlakozni az ülések formai keretének jellegére való tekintettel.
 • A találkozók 2 órásak, szünetet közben nem tartunk.
 • Az utcában a parkolás ingyenes, villamosmegálló 5-8 perces sétányira van.

Terápia, kezelések, rehabilitáció

Az általam vezetett csoportok, tapasztalati tanuláson alapuló, tudatosságot növelő folyamatok részei. A részvétel nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsadást, kezelést, sem lelki – sem orvosi terápiát. Ha a csoportba jelentkezésed idején orvosi kezelések alatt állsz, kérlek tájékoztass róla. Ha pszichoterápiás folyamat alatt állsz, akkor a terapeutád beleegyezése szükséges a jelentkezéshez. Ez azért is fontos, mert a csoport képességfejlesztő, önmegismerési és tanulási jellegű felnőttképzési munkaforma, így természetéből fakadóan lelki eredetű kérdéseket is megmozgathat. S ámbár nem célunk sem a múltban, sem a magánéleti kérdéseid terében időzni, mégis meg- és újraélési élményeket is a felszínre hozhat egy-egy alkalom. Ha terápiás folyamatban vagy egy másik segítővel, sokkal érzékenyebben reagálhatsz a megéléseidre, mint máskor. Ezért kérlek, hogy egyeztess vele arról, hogy hozzám is szeretnél járni, és nekem is jelezd.

A szupervízió során nem alkalmazok terápiás intervenciókat semmivel kapcsolatban, kérdésekkel dolgozunk, a szakmai életed fejlődésének, tudatosabb vitelének céljáért.

Minden csoporttagnak szükséges elfogadnia, hogy teljes felelősséget önmaga vállal a saját egészségi és érzelmi állapotáért!

Kinek lesz élmény egy ilyen folyamat?

Mindenkinek, aki eljön és elhozza a kíváncsiságát önmaga, a csoporttagok, és az élet izgalmas szakmai kérdései felé. Ugyanis minden, amit megélsz a találkozások során, pontosan annyit fog neked adni, amennyit beleteszel, és amennyit be tudsz fogadni belőle. Amire ott és akkor szükséged van. Ezért felesleges ilyen értelemben elvárásokat támasztani önmagad vagy a csoport felé, mert úgyis ott találkozunk, ahol te azon a napon, és abban az életszakaszodban tartasz. Az élet bölcs rendje szerint, minden a te idődben érkezik meg hozzád! Ez a találkozásainkra is igaz, így ne hozz magaddal semmi mást, mint a nyitottságod, és a tanulási vágyadat önmagad felé…

Fedezd fel a benned rejlő kérdéseket, miérteket, miért-nemeket, hogyanokat és hozd őket felszínre. Azért, hogy amikor eljön az ideje, bátrabban változhass, szabadabban élhess. Próbáld ki a csoportos folyamatokat, mert az együttgondolkodó közeg egy olyan biztonságos, megtartó, szeretetteli, ítélkezésmentes tér, ahol kinyithatod, megélheted, megmutathatod, és megértheted önmagad.

Jelentkezés itt.

Szeretettel várlak!


Az oldalamon használt képek a Photostock fotóletöltőről származnak. 

 •   
 •