Üdvözöllek az oldalamon!

A legfontosabb kapcsolatunk önmagunkkal kell legyen. Mégis ez az egyik legnehezebb emberi feladat – érezni, érzékelni és az elmeműködéstől mélyebben érteni meg saját magunkat. Márpedig, ha önmagunkkal nem vagyunk valódi kapcsolatban, egymással hogyan lehetnénk?

A képzelt élet illúziója, és az élt élet valósága

Az élet álom. Az elme oldaláról tekintve – szinte őrület. Zavar. Amíg ebben zavart állapotban vagyunk, az életünk nem más, mint egy tünet: a gondolkodásunk zavaros mellékterméke. Ami mindannyiunkat egyfajta illúzióban, álomban tart.

Ezen illúzió fátyla elrejti előlünk a lényeget:
az élet nem az amit gondolunk róla,
és mi benne nem a gondolkodó elme vagyunk!

Fotó forrás: Borsi Flóra

Segítői pályám során sokat gondolkodtam azokon az embereken, akik nem tudtak olyan változást létrehozni az életükben, amit eredetileg szerettek volna. Próbáltam összehasonlítani a gondolkodásukat, a motivációikat, az energiájukat azokéval, akik rövid idő elteltével nagyobb volumenű változást értek el, egy coaching folyamat során. Majd szépen sorban el is érték az általuk kitűzött célokat. Többek között arra jutottam, hogy azok akik gyorsabb sikereket értek el, képesek voltak befelé figyelni, önmagukra. Valamint egy mélyebb valóságból, önmagukhoz kapcsolódva adtak válaszokat a kérdésekre, s ugyaninnen merítették az erőt a cselekvéshez. Míg akik a mélyebb megmerítkezés helyett, inkább csak gondolkodtak a dolgaikról, sokkal nagyobb erőfeszítéseket tettek azoktól, akik könnyebben tudtak kapcsolódni. Ők hosszabb folyamat, és kitartó küzdelem árán jutottak el apróbb sikerekhez. Lassan mélyedtek bele önmagukba az üléseken, nehezen tudták elcsendesíteni a folyamatosan zakatoló gondolataikat, és érzékelhető módon, jópáran nem is voltak kapcsolatban magukkal. Náluk sok egyéb készséget is fejlesztenünk kellett, amik egyáltalán képessé tették őket a belső figyelemre, az önreflexióra, a változásra, vagy változtatásra.

A kardinális különbség tehát a kétféle típus között: egyesek képesek voltak az önmagukhoz kapcsolódásra, míg mások nem. Akik fejből élték az életüket, otthon gyakran visszazuhantak az automata pilóta üzemmódba, hiába láttak meg összefüggéseket magukról a találkozókon. Akik viszont nem csak értették, hanem érezték a belső folyamataikat, azok hosszan képesek voltak fenntartani a tudatosságot, éberséget, és általa teljesebb életet éltek.

Fotó forrás: Borsi Flóra

A személyiségünk komplex dimenzió. Nekünk coachoknak ezért kiemelten fontos, hogy átlássuk minek a terében is dolgozunk, mi az amiben van lehetőségünk segíteni az embereknek, és miben nincs. Az elme önvédelmi mechanizmusai, a traumák fel nem dolgozottsága, a lelki sérülések, de önmagában az emberi sérülékenység is befolyásolhat bármilyen önismereti folyamatot, és annak kimenetelét, eredményeit.

A közel egy évtizedes coach és tréner praxisom alatt gyakran elkeserített, hogy bizonyos dolgokhoz, a fejlesztés területén kevés eszközöm van. Így 2019 év elejére felhagytam az egyéni konzultációkkal, és csoportos programokkal. Viszont ráébredtem arra, hogy ha nem csak a kognitív megértés, és változtatás oldaláról közelítjük meg a célokat, sokkal nagyobb sikereket érhetünk el. Az emberek ugyanis képessé tudnak válni mondjuk úgy tudatállapotot váltani. Azaz, a gondolt élet állapotából, átléphetünk egy integrált életmódba, amiben nem csak a gondolkodásunk, hanem a lelkünk is részt vehet.

Ha a saját gondolkodásunk csapdájába kerülve tévesen azonosítjuk önmagunkat, akkor téves életet is fogunk élni, és nem kapcsolódunk mélyebb önmagunkkal. Pedig odabenn, vár ránk valami. Titkos lélekrészünk, ami kivezethet minket a mentális csapdahelyzetekből. Belső, mélyénünk, ami teljesen új perspektívát kínál nekünk az életre.

Te képes vagy megérteni a tested üzenetét?!
Mennyire ismered önmagad?
És önmagadban a lélek nyelvét?

Fotó forrás: Borsi Flóra

A lélek egyik kifejezőeszköze és egyben otthona is a testünk. A testünk lehetőséget ad arra, hogy fejlesszük általa a belső figyelem képességét. Ha ezt megtanuljuk, akkor az illúziókból felébredve, egy olyan önsegítő eszközt kapunk, amivel saját magunknak leszünk képesek bármikor változást, fejlődést hozni létre az életünkben. Ezt a lehetőséget szeretném számodra is elérhetővé tenni az online írásaim keretén belül. Ahol új benyomásokat szerezhetsz te is magadról, és az elméden túli valóságodról.

Olvass tovább, és ismerkedj velem tovább itt.

Köszönöm, ha engem választasz
lélekébresztő útitársadnak!

  •   
  •