A coach képzés filozófiája

Szeretnéd tudni, hogyan lehet olyan hatékony segítséget nyújtani a klienseknek, amivel ők a lehető legrövidebb idő alatt a kezükbe vehetik az életük irányítását?

A válasz: saját példáddal!

Válj te magad harmóniában, békében és egészségben élő,
az életéért teljes felelősséget vállaló, felnőtt emberré!
Majd tanítsd meg másoknak is a módszered,
és légy a kísérőjük ezen az úton!

Forrás: Pixabay

Ismerd meg az Integratív coach képzés filozófiáját 

Mi coachok a saját személyiségünk segítségével dolgozunk. Legfontosabb “eszközünk” mi magunk vagyunk. Ha mi nem vagyunk rendben önmagunkkal és a világgal, akkor nem úgy fogunk tudni segíteni másoknak, mintha jól lennénk. Ugyanis hogyha benned béke van, akkor tudsz teljesen a kliensedre figyelni. A figyelem minőségét meghatározza többek között az, ha nem a saját gondolataidra reagálsz, hanem hagyod hogy a kliens hasson rád, és arról adsz neki visszajelzést. Jól vagy jelen neki, ha a kettőtök között megjelenő dinamikákra reflektálsz, és nem gondolkodsz a coaching ülés közben a múlton vagy a jövőn. Ideális teret tartasz a kliensnek, ha te magad belehelyezkedsz a jelenbe, és őt is oda segíted. A jelenben ugyanis számára minden feltétel adott ahhoz, hogy képessé váljon megoldani a saját problémáit! De nem tudsz a jelenbe megérkezni, ha te magad nem vagy jól, ha nem vagy önmagaddal oké. Amikor oké vagy, biztos nem próbálod a kliens helyett megoldani az ő problémáját, hanem létrehozod vele azt a bizalmi légkört, amiben ő rá tud nézni a saját kérdéseire, saját dilemmáira. Amikor harmóniában vagy, olyankor tudatosan jelen vagy, és éberen éled az itt és mostot. Ekkor a kliensedet is meg tudod hívni ugyanerre. Ha pedig jelen vagy a kliensed számára, akkor megtetted a legfontosabb lépést ahhoz, hogy egy olyan kapcsolódás bontakozhasson ki kettőtök között, amiben haladni, változni, vagy épp megállni, megérteni valamit, esetleg megérintődni lehetséges.

Miért jó ez a kliensnek?

Azért, mert valódi értő figyelmet kapni, és egy őszinte kísérő mellett megtenni a legkülönfélébb belső lelki utakat – mindannyiunk számára érték. A piac telített, virágkorukat élik a segítő folyamatokat kínáló szakemberek, mégis bizonyos aspektusban, nehéz hiteles kísérőket találni. Mert jelen lenni csak kevés segítő tud valójában. Jelen nélkül pedig nincs valódi elmozdulás.

Magam is járok szupervízióra, speciális élethelyzetekben coachingra. Mélyebb témákkal pedig pszichológushoz, önismeretre. Folyamatosan vigyázom, gondozom mind a magánéleti, mind a szakmai személyiségemet, hiszen enélkül nem tudok biztonságos teret nyújtani a klienseimnek. Ezek nélkül nem az egészséges, reális valóságot élem. Fontos számomra, hogy megtaláltam a nekem ideális, és hiteles kollégákat a saját folyamataimhoz, akik szintén gondozzák a saját belső világukat.

És ezért az is nagyon fontos nekem,
hogy te, aki nálam képződsz hasonló módon,
hiteles segítőjévé válj az úton a klienseidnek!

Ebből kifolyólag a következő 4 hónap során oktatóként, főképp szupervizor szemlélettel leszek veled. Szeretnénk neked a számos coaching technika és eszköz megtanítása mellett, elsősorban abban segíteni, hogy te magad egyensúlyban légy! A saját szakmai kompetencia határaink ismerete, folyamatos ellenőrzése, és betartása ugyanis a legfontosabb feltétel egy segítő számára.

Amit megtanultam a sok éves coach praxisom alatt:

 • Hogy bármi, ami lehetséges az egyén számára az nem idekintről fakad. Tőlem mint kívülálló személytől a legkevésbé függ. DE lényemmel hatok mindenkire, aki velem kapcsolatba kerül, és egy coaching helyzetben nem mindegy, hogy mit adok magamból a kliensnek!
 • Minden Forrása odabent van, minden az egyéntől függ, hiszen az ő élete, az ott van ő benne. DE, mi segítők támogató jelenlétek, és a kliensek céljai eléréséhez hidak lehetünk.
 • Ha mi hidakként ingoványos személyiséggel, és nem egészségesen állunk a kliensek mellé az átkeléshez, sok bajt okozhatunk, segítség helyett!
 • Ha mi magunk szakmailag kompetensek, és gyógyultak vagyunk, akkor hatékony segítők lehetünk!

Így adhatjuk a coaching folyamatba:

 • a saját reális önismeretünket,
 • szakmai kompetencia határaink felelős ismeretét,
 • tiszta jelenlétünket, figyelmünket, és az abból eredő kreatív önkifejeződésünket,
 • életbölcsességünket,
 • őszinte kommunikációnkat, ítéletmentességünket.

És miközben mi magunk jelen vagyunk, segíthetünk a kliensnek is visszatérni a középpontjához, belső egyensúlyához, saját erőforrásaihoz. Ha így teszünk, ez talán épp elég lehet, hogy megérthesse a jelenlétünk segítségével önmagát, meghaladhassa azt amiben van, vagy elérhesse az általa kitűzött, számára fontos célokat.

“Valódi természetünket egy letakart szoborhoz lehetne hasonlítani.
Ha lehúzzuk róla a leplet, láthatóvá válik.
Épp ezért nem megvilágosodásra (ami valaminek a megszerzése),
hanem az illúzióktól való megszabadulásra
(ami valaminek az elvesztése)
van szükség ahhoz, hogy felfedezzük valódi természetünket.”

Werner Ablass

Mi az a Provenance art program?

Az a szakmai képzési program, ami keretén belül segítek neked a megérkezni a jelen-élményéhez.

Az emberi élet, természetéből fakadóan a mozgás, az áramlás, és a változás művészete. A testünkben zajlódó fiziológiai folyamatok, állandó és körkörös lüktetésben vannak. Mi pedig, mint biológiai lények, a mozgással megújítjuk, megtisztítjuk, és megerősítjük önmagunkat. Ugyanilyen örökös pulzálásban van az elménk. A gondolataink folyamatosan érkeznek, és tova futnak benne. Hasonló módon a lélek is szüntelen hömpölyög, és kering az érzéseink segítségével. Mi emberek tehát – akár a természet – a mozgásra, és a mozgásban rejlő változásra lettünk teremtve. Ebben a dinamikában, miközben az életre magára rezonálunk, maga az élet szüntelen vibrál bennünk.

Minden mozdulatunk, a testkultúránk és az élettörténetünk része. Minden bennünk mozduló fiziológiai folyamat, az életünk elemi erőforrása. Így hát, minden bennünk és körülöttünk létrejövő változás az egyéni tanulási folyamatunk összjátéka. De vajon, mi emberek kik vagyunk egészen pontosan ebben a játékban?

Míg tehát az emberi lét örökös változás, egyik titka e mozgáson belül szunnyadó változatlan megtapasztalásának a lehetősége. A Provenance art program – egy olyan művészeti program, ami keretén belül megismerheted e változatlan jelenlétét önmagadban. Hogy megtapasztalhasd a mozdulatlan Forrás valóságát, és a rajta keresztül megélhető illúzióktól mentes, szabad életet.

Ezzel a tudással, és élménnyel én sokkal érdemesebb coach lettem a szakmai pályámon. Mire érdemesebb? Arra, hogy valóban jelen legyek a klienseim számára a közös munkában. Hogy az elmém káprázásaitól mentes legyek, a lehető legtöbb helyzetben. Így biztosítva a hozzám fordulók számára azt a biztonságot teret, légkört, amiben ők is megélhetik a változást. S nem mint veszélyes, nehéz utat, hanem mint a mozgás könnyűségének esélyét, az ellenállásmentesség felszabadító hatását, és az életben létrejövő áramlással való együtt-mozdulás erőforrásait.

Ezen a képzésen most neked szeretném átadni az eddigi munkásságom legfőbb esszenciáit, hogy általa te is hatékony segítő lehess az utadon.

“Ha ellenállásmentes vagy, tiéd az Univerzum bősége.
Minden – látszólagos – korlátozás az ellenállásból fakad.”

Abraham Hicks

Minden, ami nem mi vagyunk – az illúzió. Az illúzióktól való megszabadulás egy lehetőség: a kiteljesedett életre, és a felnőtt, érett, szeretettel teli emberi kapcsolatok megtapasztalására. Az élet egyik legszebb kegyelmi állapota, amikor megértjük kik vagyunk, és nekünk együtt mi dolgunk ezen a világon …

E program keretén belül segítek neked visszakapcsolódni a saját belső egyensúlyodhoz. Ez a kapcsolódás segít emlékezni arra, aki vagy, ott bent, mélyen. A visszakapcsolódás által létrejöhet a belső béke, aminek csendjében egy teljesen másmilyen jelenléttel tudsz majd ott lenni te is, a klienseidnek.

Amit örököltél, és amit megtanultál az utad során az mind-mind egyféle művészeti elem. A te működésed, érzéseid, gondolataid, történeteid, reményeid, vágyaid, múltad, jelened és jövőd kifejeződése pedig a te művészeted. Abba, amit alkotsz, és itt hagysz hagyatéknak a világban, abban minden benne lesz, ami te valaha is voltál. Bármi lesz az, úgy lesz tökéletes a maga tökéletlen – emberi – módján, ahogyan van. Hiszen személyiségednek, és lelkivilágodnak köszönhetően egyedi vagy, és megismételhetetlen. Az út során mégis sok mindent tehetünk, azért, hogy ez a kivételes performance méltó legyen arra, amit emberi életnek nevezünk.

A Provenance art program egy út, amin ha menni fogsz egy ideig, visszakapcsolódhatsz a benned szunnyadó Eredőhöz. A legmélyebb Igazsághoz arról, hogy ki is vagy te valójában. Ha az Önvalóval együtt pulzálsz, kifejeződhet belőled minden ami áldott, és szép. Adj oda mindent, ami önmagadból a legteljesebb módon kiáradhat, adj oda szabadon bármit, amit hoztál magaddal, és önfeledten oda tudsz adni a világnak. Áradj ki. Mutasd meg magad …

Te is szeretnéd tudni … ?

 • Hogyan segíthetsz még több embert a harmonikus élet elérésében?
 • Miképpen tudod támogatni azokat, akik az egyensúly megtalálásában szeretnének fejlődni?
 • Milyen valóban működő módszerrel, és szemlélettel állhatsz az emberek sikeres életvezetése mellé?
 • Hogyan lehetsz olyan hatékony coach, aki a legtöbb emberhez eljut, a módszered pedig magasan kiemelkedik a konkurens segítők coaching technikái közül?
 • Hogyan lehetsz az a hiteles segítő, aki eredményesen, komplex szaktudással és valódi jelenléttel támogatja a hozzáfordulókat?

Ha ez mind érdekel téged,
a képzésemen MEGTALÁLHATOD A VÁLASZOKAT!

Olvass tovább, nézd meg mit jelent az,
hogy te is Life- és integratív coach lehetsz …
További részlet itt! 

Képzési időpontok
és regisztrációs Űrlap itt.