Női önismereti tréning

Az önszeretet, és önelfogadás kényes téma nagyon sok nő életében. Gyakran fájdalmas események állnak mögötte a múltban. Olvasd el mi hozhat ebben megoldást!

Ha keresztként cipeled a múltad

Él a fejünkben egy ideál, egy vágy, hogy milyen nők is szeretnénk lenni, de a tükörben van, hogy nem ugyanaz a kép néz vissza ránk. S bizony olykor nem csak fizikai valóságunkban, hanem lelki minőségünkben sem vagyunk ugyanazok, mint amit kislányként képzeltünk el.

Menekül
Forrás: Pinterest

Életutunk során nagyon sok mindenen megyünk át. Női létünk szakaszain, szerepeinken, örömökön, fájdalmas csalódásokon, perceken, heteken, hónapokon, az éveken, de bizony embereken, barátságokon, szerelmeken, mások érzésein és életén is akár. Bármin és bárkin át. Emberi gyarlóságunk zarándoklatán néha porosak, sérülékenyek, összezavarodottak, kimerültek és bizonytalanok leszünk. Mert nem mindig sikerül elérni azt, amit valójában akartunk. Van, hogy olyan útelágazáshoz érünk, amikor már azt sem tudjuk honnan indultunk, és hová tartunk. Szinte csak futunk át az életen. Pedig valamennyien életcéllal jövünk erre a világra, megtalálni önmagunkat, úti- és lelkitársainkat, beteljesíteni hivatásunkat, tanulni, fejlődni, tapasztalni és nővé érni a kacskaringós években. De az élet viszontagságaiban megfeledkezünk nemes céljainkról, és űzött vadként hol menekülünk, hogy felesleges harcokban dulakodunk. De miért? Ha a nő befogadásra, lágyságra, szelídségre, puhaságra született, hogy válik az út során vérmes amazonná, vagy maszkulin energiákkal feltöltött harcossá? Hogy is van ez?

Kisgyermekként álmodunk egy világot magunknak. Ez a világ felnőttkorban vagy korlátlan, szabad, önbizalommal telt és végtelen lesz, melyben mi magunkat bármire képesnek és más világokon is átáramlónak hisszük. Vagy korai sérüléseink mentén illúziókat és légvárakat építünk. Ez utóbbi esetén már gyermekként belemenekülünk valamibe, aminek köze sincs a valóban megvalósítható tervekhez. Párhuzamos világot teremtünk, falakkal védett életet, és csak a saját fejünkben létező álmokat szőjük bele. Fizikai valóságunkkal a valódi életet éljük, halljuk mindenki szavát, de lelkünkkel belemenekülünk egy olyan káprázatba, ahol minden úgy történik, ahogyan azt mi szeretnénk.

Szomorú kislány
Forrás: Pinterest

Hasításnak nevezzük azt az elhárító mechanizmust, amikor a gyermeki lélek nem tud már többet elviselni jelen életéből, valamilyen pszichés trauma folytán. De mivel “kifelé” gyermekként tehetetlen, egy benső megoldást talál, s hogy túlélje azt ami történik vele a valóságtól elrugaszkodva, elmenekülve tökéletesnek képzeli élethelyzetét. Ez az énvédő lelki működés akkor kapcsol be, amikor a gyermekre mért élethelyzet túlnő azon amit ő idegrendszerileg és pszichésen el tud viselni. Hiszen az adott problémák, tragédiák a felnőttek világában születnek, és felnőttekre szabottak pl. válás, szülők marakodása, erőszakos szülői viselkedés, testi vagy lelki abúzus stb. Szülői éretlenség, gondatlanság miatt mégis meg kell élnie a gyermeknek is, tehetetlenül. A gyermek a fájdalmak áldozatává válik, és egy rituális aktussal kitörli tudatából a félelmetes vagy tiltott esemény, cselekvés el nem fogadható részét. A tudattalanba költöznek a fájó emlékek, és egy képzelt világban éli életét tovább.

Lány a tükörben
Forrás: Pinterest

Később, amikor felnövünk és elég erősek vagyunk hozzá, az élet megmutatja valódi önmagát. Az eltemetett, elfeledett emlékek utat törnek maguknak, és fel felsejlik lelkünkben egy egészen másik világ. A sérült gyermeki múlttal rendelkező nőknek nem könnyű az öntudatra ébredés, mert gyakran egész életüket egy képzelt világra építik. Fájdalmas amikor a fellegekből rá kell lépnünk a valóság talajára. Kinek-kinek milyen módszerrel, de egyszer csak azt vesszük észre kihúzták lábunk alól a talajt és talpunk – életünkben talán először – érinti a jeges valóságot. Kikristályosodik a felnőtt élet színtere, de valaki zokog bennünk, olykor bután viselkedünk, sértődékenyek vagyunk, mindent magunkra veszünk, úgy érezzük nekünk semmi sem sikerül, meg nem értett áldozati játszmát játszunk. Ám ez a játszma letehető, a múlt feldolgozását követően képessé válhatunk teljes értékű életet élni. És átvenni az irányítást saját életünk fölött!

A női önismereti tréning segíthet neked ebben!

Ezen a tréningen visszatérhetsz ahhoz a ponthoz, ahol először sérültél igazán, és oda ahol már nem bírtad tovább. Miért? Mert ezek a tapasztalatok most is jelen vannak, az idő lelkedbe szőtt fonalán és akármikor képesek fájdalmat okozni neked. Feldolgozatlanul bármikor elevenen újra a húsodba marhat egy emlék, nagyon nagyon régről. Ezeknek az emlékeknek a megérintése felnőttkori éneddel átkeretezheti a múltba égett traumát. Elfogadhatóvá tesszük azt ami történt, megbocsátjuk a vétkeket és hagyjuk múlttá válni a múltat. A sérelmek felhánytorgatása, a fájdalom felemlegetése, a bosszú melengetése szívünkben ugyanis nem segít. Nincs bennük gyógyító, éltető energia. Az emlékképek a feloldásukig fájdalomtestünkben laknak, és az egó újra meg újra megeteti őket. Mígnem lerágják a felnőttkori idegrendszert is, és megakadályozzák a boldog, elégedett felnőtt életet. Az örökös múltba tekintés, és a lelkünk bánatba-fürösztése megbetegíti az életünket, megakadályozza mindazt ami lehetne belőlünk, berögződéssé válik és a napi rutin része lesz.

Woman Looking at Reflection - Image by © Elisa Lazo de Valdez/Corbis
Forrás: Woman Looking at Reflection – Image by © Elisa Lazo de Valdez/Corbis

Sérült gyermeki részed meggyógyítására a megoldást elhozhatja egyéni terápia mellett egy női önismereti tréning számodra is. Ha magadra ismertél, és zokog benned is a múlt, gyere el egy támogató női közösségbe és írd át a történeted. Az áldozati szerep ugyanis letehető. A lélek képes csodálatos újjászületésre, ami ezen életeden belül is megteremthető. Nem kell hogy Sorsodat feldolgozhatatlan karmává tedd, és további életeken át is cipeld. Oldjuk fel a múltban gyökeredző fájdalmakat! Éljük meg a jelen korlátlan lehetőségeit és a csendet – mint feloldozó létélményt!

Ne azonosítsd magad azzal amibe születtél! Se az életutadon felvett szerepeiddel. Te valahol sokkal mélyebben kezdődsz, és egész másra születtél, mint amit a félelmek és fájdalmak elhitettek veled!

Új nő
Forrás: Pinterest

A tréningen miután ránéztünk az életed fájdalmas pontjaira, összekötöttük őket, és amikor már készen állsz elengedni mindet – új gondolatokat, új szokásokat, új érzéseket tanulunk helyettük. Megújult éned aztán valódi új világot teremthet életedbe, ha akarod és meghozod róla a döntést. A te életedre szabott megoldásokat együtt találjuk meg ezen a napon, hogy a valódi élettől ne félj, csak mert eddig valahol máshol jártál. Önbizalmat nyerhetsz saját forrásodból, amivel kedved lesz megismerni az igazi életed. Úgy, ahogy eddig talán még nem is élted meg önmagad.

Kinek való ez a fajta női önismereti tréning?

  • Neked, ha van az életedben fel nem dolgozott szakasz.
  • Neked, ha valamelyik szülődnek, rokonodnak nem tudsz megbocsátani.
  • Neked, ha fájdalmas emlékezni.
  • Neked, ha gyakran vagy szomorú, fáradt vagy egyszerűen csak boldogtalannak érzed magad.
  • Neked, ha olyan gyermekkori lelki sérülésed van, amit eddig nem tudtál feldolgozni.
  • Neked, ha valaki belegázolt a lelkivilágodba és nem tudsz fölötte napirendre térni.
  • Neked, ha megbántottak, megaláztak vagy meggyaláztak valamelyik életszakaszodban.
  • Neked, ha úgy érzed ott zokog benned egy gyermek, és nem tudod hogyan vigasztald meg.

Többféle női önismereti tréning indul az én szervezésemben, havi gyakorisággal különböző városokban. Ha szeretnél támogatásommal, és női sorstársaid segítségével dolgozni magadon olvasd el a tréningek részletes tematikáját itt >>>

Ha velem születsz újjá, én vigyázni fogok rád! És megtanítom neked, hogyan vigyázhatsz ezentúl magadra te is. Szent női világodra, amibe soha többé senki nem rondíthat majd bele!

Csete Nia

  •   
  •