A hála és a család

Kapcsolódni a családdal, minden sérelem ellenére? Nekem ez nem könnyű feladat, de dolgozom magamon. Imádkozom érte, hogy a családom is, és én is gyógyulhassunk!

Gyógyulhassunk, újra beszéljünk egymással, és egyszer újra szeretettel teli otthon vegyen minket körbe. Ahányan vagyunk a világon, annyiféle családi kötelékkel és családon belüli tapasztalással rendelkezünk. Vannak emberek, akiknek ez a kérdéskör fájdalmas és szomorú emlékekkel teli. Mégis érdemes lehet megkezdeni a hála gyakorlását a családjuk felé nekik is, utat engedve ezzel az élet azon nagy törvényének, hogy a családunkat vétkeik ellenére sem téphetjük ki a szívünkből.

Hála, ima

A pozitív pszichológia azt mondja, jogod van sérelmezni azt ami bánt tőlük, de törekedj arra, hogy legyen erőd megbocsátani és figyelmed a szeretet felé fordítani. A hálát ugyanis egy nagyon intenzív élménnyé, jó szokássá lehet tenni, gyakorlással. Így válhat belőle életforma is.

CsaládPersze a kijelölt gyakorlatoknál is hatásosabb a szívnek, ha spontán módon is meg tudjuk élni, pillanatról pillanatra, az élet történéseiben. Ha befogadóvá válunk és beengedjük az ajtónkon a hálát, biztosak lehetünk benne, hogy a szeretet ül mellénk este a vacsorához. Hiszen a hála gyógyító. Gyógyítja a fájdalmakat, a múltat, ez emlékeket, a testet, a lelket, a kínnal telt sorsokat. Sajnos sokaknak nem könnyű ez az út, és nem lehet pár nap alatt csodát varázsolni általa, de kitartással, decemberre már sok csoda várhat minket a karácsonyfa alatt.

Ha hiszünk a hálában és gyakoroljuk, másként tudunk majd kapcsolódni rokonainkhoz, szeretteinkhez, találkozásainkhoz, történéseinkhez a mindennapokban.

Csete Nia

  •   
  •