Elengedni

Elengedni azt jelenti, hogy bizonyos lelki-munka után elengedek magamból valamit, amit már túlhordtam, túléltem, ami önmagamon már túl-ért.

Fotóforrás: pixabay.com
Fotóforrás: pixabay.com

Ahhoz, hogy új tudatosabb énem megszülethessen, a régi ösztönös részemnek bizony meg kell halnia. Hiszen ahhoz, hogy valami elkezdődhessen, valami másnak el kell múlnia. Alászállni, mint egy öreg, roppanó, száraz falevélnek. Valamennyiünknek meg kell tanulni, hogy a változásban van az élet!

Ami nem mozdul az halott! A mozdulatlanság pedig egyébként, csak látszat! Önsorsrontó agónia. A végén úgyis eltűnik minden. Ha akarod, ha nem. Engedd, aminek lejárt az ideje, s fogadd azt, ami elindult hozzád. Jönni fog! De csak, ha már csináltál neki helyet! Az elengedés sok embernek nehéz feladat, mert az egónk mindent birtokolni akar. Abban a téveszmében élünk, hogy bármi is a miénk lehet. Pedig a halálunk tudatával szembesülnünk kell azzal, hogy minden csak átmenet, pillanatnyi élmény, tapasztalás. Mihamarabb megérteni lenne jó, nincs más, mint a selyemidő. D ez nehéz út, mire életeken át megérted benne magad. Megérted, hogy az idő az egyetlen mi elmúlik, s mi mégis örökre a tiéd marad.

Csete Nia

  •   
  •