Milyen önismereti csoportban lenni?

Az önismereti kurzusok célja úgy segíteni egymás személyiségfejlődését, hogy a csoporton belül elért és megélt tapasztalatokat, sikereket a mindennapi életben eredményesen tudd kamatoztatni.

A csoportmunka során nagyon sok támogatást kapsz a résztvevőktől az előtted álló úton, és segítséget ahhoz, hogy megértsd a mögötted lévőt. A találkozások során az „itt és most” érzéseivel dolgozunk, a múltba csak egy-egy pillanatra kirándulunk, amíg kirajzolódik a kép, amire szükséged van a megértéshez, s már utazunk is vissza a jelenbe, ahol az életed zajlik.

01

A csoportos foglalkozásoknak nem célja a pszichoterápia, így ha valakinek olyan feldolgozatlan emlékei, élményei derülnek ki a találkozók során, amelyek kimerítik a coaching módszer kereteit és pszichológus szakember segítségét igénylik, támogatlak abban, hogy jó kezekbe kerülj tovább egy kollégámhoz. Jelenlétem végig kísér utadon, bármerre is tarts. Az ülések során vigyázok rád, segítek oda érkezni, ahová indultál! Védett környezetben történik a változások inspirációja, együtt alkotjuk meg  normákat, közös értékrendet, amelyekhez mindannyian tartjuk magunkat. Nem történik olyan, ami bármelyikünknek diszkomfort érzést okozna.

A csoport fókuszában alkalmanként változó kérdések lesznek

Ezeken a találkozókon nem kötöttek a témák. Hiszek ugyanis abban, hogy minden ember életében van egy pont, ahol valamennyien találkozunk. Egy lélektani fordulatra gondolok, ahol minden résztvevő egy-egy percre vagy órára (személyes szükségleteink szerint) összekapcsolódik. Ezeken a lélektani találkozási-pontokon tudunk egymásnak, és közben önmagunknak is segíteni. Ehhez nem kell, hogy ugyanazzal a problémával küzdjünk! Sőt! Ha nem vagyunk mindannyian ugyanabban az érzelmi hullámban pl. egy betegség miatt, akkor sokkal nyitottabban, egy teljesen más aspektusból tudunk hozzászólni a te kérdéseidhez.

02

Aki személyiségfejlesztésre adja magát, nyitott és befogadó a másikra már, ezért a találkozásaink során valamennyiünkkel megtörténik, hogy kapcsolódni tudnunk a te problémádhoz, és te is a többi résztvevőéhez. A “sima” önismereti csoportban ezért férfiak és nők, fiatalok és idősebbek is részt vehetnek, bármilyen kérdéskörrel. A specifikus csoportokban pedig azokkal találkozol akik hasonló cipőben járnak pl. azonos betegséggel vagy élethelyzettel küzdenek.

Önismereti csoport lehetőségek

Vannak tehát olyan csoportjaim is, ahol adott témakör köré szerveződnek a hozott esetek, kérdések. Ezeken a találkozókon, ezért a résztvevők olyan csoporttagokkal találkoznak, akik hasonló nehézségekkel küzdenek a saját életükben.

Ezek a speciális csoportok: anya coaching, méhnyakrákkal küzdő nők, meddő női csoportok, szexuális zaklatás áldozatai, PCOS-es csoportok, vagy olyan anyák, akik valamilyen tragédia során elvesztették a gyermeküket. Azokban a témákban, ahol mélyebb, nehezebb a szenvedésnyomás az egyén lelkében, már szükségszerűbbé válhat az azonos problémákkal küzdőkkel együtt gondolkodni egy homogén (női) csoportban a feldolgozás, megértés fázisában. Az elengedésben, s az elengedést követő újjászületésben már bátran lehet kapcsolódni nem-érintett embertársainkkal is egy-egy heterogén (különböző nemű, korú, érdeklődésű) tréningen például.

A “sima” önismereti csoportban korra, nemre, kérdésekre nem vonatkoznak ilyen értelemben vett szabályok. A részletes bemutatását megtalálod itt.

Minden csoportomban feldolgozható kérdések, a teljesség igénye nélkül:
 • önelfogadás és önbizalom fejlesztés,
 • önszeretet, szeretettel kapcsolatos kérdések,
 • énkép, identitás, társas kapcsolataink, kapcsolódásaink,
 • szerepeink,
 • női és férfi energiáink,
 • párkapcsolati kérdések,
 • a párkapcsolat hiányának gyökerei,
 • megküzdési stratégiák,
 • szülőkkel kapcsolatos viszonyaink, rendszerszemlélet a családban,
 • mindennapi szorongások, okai, feloldása,
 • gyászmunka, elengedés,
 • önálló életvezetésben való elakadások, okok és megoldások,
 • munkahelyi kérdések, konfliktusok, nehézségek,
 • tudatosság fejlesztése, avagy írd is, ne csak lapozgasd a sorskönyved!

A jelentkezési lehetőség, és a csoportok indulása folyamatos Budapesten, és Veszprémben. Akkor tűzzük ki az indulást, amikor elegendő jelentkező van egy-egy kurzusra. Beszéljünk pár szót e-mailen vagy telefonon, és segítek hogy dönteni tudj melyik csoportba lenne neked a legmegfelelőbb a tanulás, fejlődés. Egyéni, és kiscsoportos ülésekre tudsz jelentkezni itt. Coaching csoportok mellett tréning csoportokat is indítok.

Szeretettel várlak!