A coaching szerepe az életemben férfiként

Niához azért jártam egyéni Life coachingra, mert gondjaim voltak a magánéletemben és a munkámban egyaránt. Férfiként egyáltalán nem voltam tudatában az önismeret fontosságának.

Először kicsit kétkedve jó adag szkepticizmussal mentem el hozzá, mivel a férfiak és az érzelmi élet fejlesztése olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. A kezdeti bizonytalan lépések után gyorsan ráéreztem arra, hogy mennyire fontos az önismeret az életünkben. Talán az egyik legfontosabb dolog. Hiszen ameddig nem vagyunk képesek felmérni a képességeinket az adottságainkat, a vágyainkat, addig nem is tudjuk elhelyezni magunkat a világban és emiatt nem is leszünk képesek tudatosan és reálisan tervezni az életünket.

A kitartó önismereti munka szerintem egy élethosszig tartó folyamat lesz az életemben, ami által újra meg újra kinyílik a szemem önmagamra és a világra. Így a kezdeti bizonytalanság után már nem jelentett gondot egy évig tanulni magam vezetett önismereti munkában. A coaching új képességeket nyitott meg a gondolkodásomban, életszemléletemben. Mely képességek segítségével jobb esélyem nyílik arra, hogy feltérképezzem a valóságot (és nem azt, amit csak összeképzelődtem magamnak) majd reális elképzelések alapján építsem azt tovább.

Life coaching

A megszerzett képességek a gyakorlás során reflexeké válnak, napi rutinná fejlődnek, és jó irányba változik általuk minden. Az önismereti munka alapjaiban változtatta meg az életemet, ami által úgy gondolom, hogy sokkal jobb emberré sikerült válnom magam és a világ számára egyaránt.

Ezúton szeretném megköszönni Csete Niának azt a sok sok munkát türelmet és kitartást amellyel egy teljes éven át végigkísért az utamon. Személyében egy nagyon tehetséges, hivatásában végsőkig elkötelezett embert, terapeutát ismertem meg. Az ő szorgalma odafigyelése és állhatatossága nélkül még most is vakon élnék.

 József (44)