Bőségprogram 13. nap

Az élet egyik nagy ellentmondása: ahhoz, hogy megszerezzünk valamit, fel kell hagyni az utána való sóvárgással! Nem szabad kötődni az eredményhez!

13. feladat

Ülj le és gondolkodj el a mindennapi szokásaidon, a személyes jellegzetességeiden, tulajdonságaidon. Gondold át a legjelentőségtelibb helyzeteket, amelyeket az életedben átéltél. Hogyan reagáltál ezekre? Milyen tulajdonságaid erősödtek ilyenkor fel? Mik a hajlamaid, alkati sajátosságaid? Milyen sémák merülnek fel újra és újra?

Most pedig lapozz vissza a füzetedben, és tekintsd át a 11. napról Édesanyád tulajdonságait. Válassz ki egy legutóbbi nehéz élethelyzetet az életedből. Anyukád hogyan viselkedne egy hasonló helyzetben? Van-e bármilyen szokásod, jellemződ vagy hajlamod, mely anyukádéhoz hasonló? Van-e ciklikusság? Ez a hasonlóság mikét kerül kifejezésre? Jegyezd le a noteszedbe ezeket a hasonlóságokat, és az összes felmerülő gondolatodat ezzel az összehasonlítással kapcsolatban. Hagyd hatni magadra a feladatot amikor elkészültél, és ha bármi felmerül még, azt is írd le.

A mai szanszkrit mantra:
Om Anandham Namah azaz
a tetteim gyönyörűségesen szabadok
a végeredménytől való ragaszkodástól mentesek

A leválás törvénye azt javasolja neked, hogy gyakorold az elkülönülést! Fogadd el a bizonytalanságot! Légy kíváncsi és ártatlan! Add át magad a lehetségességnek! A mai mantra üzenete, hogy a cselekedeteid nem kötődnek az eredményhez!

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
ahogy elengedem az életem irányítására tett erőfeszítéseimet,
az univerzum végtelen bőséggel halmoz el engem

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!