Bőségprogram 15. nap

Amikor magunkkal cipeljük a bosszúságainkat, és a sértettséget valójában önmagunkat bántjuk vele senki mást. Plusz elvesszük a helyet vele a boldogságtól, a sikertől és a békétől.

15. feladat

Írj hálaadó levelet egy olyan személynek, aki valamikor az életed során megbántott vagy megsértett. Mielőtt hozzáfognál az íráshoz, gondolkozz el egy pillanatig mindazon, amire ez a személy a tettei révén megtanított. Emlékezz, hogy (körülöttünk) minden tükör, mely visszatükröz minket.

Így hát mire is tanítottak magadról (ezek a tettek)?

Mi az, ami már nem szolgál téged és készen állsz elengedni?

Légy hálás azokért a leckékért, amiket kaptál. Légy együttérző és megbocsátó. Engedj el minden negatív érzést, amit ezzel a személlyel szemben érzel. Számodra a hálaadó levél megírásának célja nem más, mint elengedni a nehéz, hátráltató érzéseket és megnyitni magadat a folyamatos növekedésnek.

(Szabadon választható: mielőtt teljesítenéd a feladatot, megteheted, hogy kiírod magadból mindazokat a negatív érzéseket, melyek lángra gyulladnak benned, amikor arra gondolsz miként bántott meg téged ez az ember. Írd le az összes negatív érzelmedet, amit akkor, abban a pillanatban éreztél vagy most ki szeretnél fejezni. Mihelyt az összes negatív érzésedet a papírra vetetted, égesd el a papírt. Ha nem áll módodban, akkor tépd szét vagy ollóval vágd apró darabokra. Keltsd fel azt a szándékot, hogy mindezeket a negatív érzelmeket elengeded és légy hálás mindazért, amire megtanított. Amikor megsemmisíted a papírodat érezd át, hogy milyen felszabadító érzés megszabadulni mindattól aminek már lejárt az ideje.)

Most pedig gondolkozz azon, ki lehet ez a személy. Válaszd az első embert, aki az eszedbe jut. A levélnek kézzel írottnak kell lennie. Fejezd ki számára, hogy milyen érzéseket éreztél iránta, amikor a tett megtörtént. Majd írd le, hogy mit tanultál ebből te, saját magadról. Próbálj nem mártírként gondolkodni és olyasmiket írni le, hogy megtanultam, hogy nem lehet benned bízni, vagy hogy az emberek ilyenek meg olyanok. Önmagadra reflektálj, vállalj felelősséget azért, ami történt, nézz a helyzetre tükörként, és felnőtt attitűddel írd le mit tanultál magadtól. Most pedig fejezd ki a háládat, és kezdj el köszönetet mondani azokért a dolgokért, amikre megtanított. Majd próbálj hálát kifejezni felé olyasmikért is, amiknek nincs köze a történetetekhez. Mi másért lehetsz még neki hálás?

A mai szanszkrit mantra:
Aham Brahmaszmi azaz
a lényem lényege a végső valóság

Az Aham Brahmaszmi kifejezés célja nem más, mint rámutatni az Atman (egyéni önvaló vagy lélek) és a Brahman (a végső) egységére. Rendszerint „Én Brahman vagyok”-nak fordítják vagy kevésbé szöveghűen „Isteni vagyok”. A jóga végső célját tükrözi, ahol a jóga a magasabb önvalóval való egyesülést jelenti. A jóga önmagában „egyesülést” jelent az Önvalóval.

Amikor kiejted az Aham Brahmaszmi kifejezést, tudomásul veszed, hogy te magad vagy a világ – te vagy a mindenség. Te vagy a világegyetemed teremtője. Engedd, hogy a szeretet átvegye az irányítást, ez a tiszta, bőséges energiaforrás.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
mivel a jelen pillanat tudatosságában élek,
a sors-szinkronitás csodáit élem meg

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Koós Nikének. Ha szeretnél a későbbiek során is értesülni a honlapomon elérhető szemléletfejlesztő, és tudatosságébresztő bejegyzésekről, online és offline programokról iratkozz fel a jobb oldali sávban elérhető Legfrissebb bejegyzésekben. Ez nem hírlevél, nem foglak ajánlatokkal bombázni, csak a honlap tartalmairól kapsz majd értesítést. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!