Bőségprogram 16. nap

A dolgaink alakulásának nem vagyunk az áldozatai. Minden belőlünk fakad. Van, hogy nem tudjuk tudatosan csinálni ezeket a dolgokat, de bármikor korrigálhatunk!

16. feladat

A mai feladat két részből áll:

1.rész: Írj egy listát azokról a dolgokról, amelyeket továbbra is szeretnél ELÉRNI az életben. Olyan dolgokat, amelyeket szeretnél az életben (meg)CSINÁLNI. Majd sorolj fel olyanokat is, amelyeket szerettél volna (meg)csinálni: de például más dolgok miatt a háttérbe szorultak, vagy mert aggódtál, hogy ezáltal megbántasz valakit, vagy egyszerűen csak féltél a kudarctól, vagy bármi is volt az oka, de meghiúsult a véghezvitele.

2.rész: A listádon, minden egyes bejegyzés mellé, írd oda a következő három mondatot:

  • Én (írd ide a teljes neved), maradéktalanul, szeretetteljesen megbocsátok magamnak azért, mert nem … (pl. vettem észre a saját sebezhetőségemet).
  • Én (írd ide a teljes neved), maradéktalanul, szeretetteljesen megbocsátok magamnak azért, mert nem … (pl. mertem megvalósítani ezt a dolgot).
  • Én (írd ide a teljes neved), maradéktalanul, szeretetteljesen megbocsátok magamnak azért, mert …

A listádra felírt bejegyzéseidnek száma korlátlan. Kérlek, írj le mindent, ami az eszedbe jut. Mindent! E feladat célja nem más, mint megbocsátani magunknak azokért a dolgokért, amelyeket nem végeztünk el.

A mai szanszkrit mantra:
Om Vardhanam Namah azaz
én vagyok a világegyetem táplálója

Az adományozás törvényének mantrája kifejezi, hogy a világegyetem dinamikus változásokkal működik. Tudatosan lélegezz, mert a légzés megmutatja az élet folyamatosan változó áramlatát. Irányítsd figyelmed a légzésedre. Tanulj meg hálát érezni az élet ajándékaiért. Bocsásd meg a múltat.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
ma emlékeztetni fogok arra, hogy hálás legyek

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Koós Nikének. Ha szeretnél a későbbiek során is értesülni a honlapomon elérhető szemléletfejlesztő, és tudatosságébresztő bejegyzésekről, online és offline programokról iratkozz fel a jobb oldali sávban elérhető Legfrissebb bejegyzésekben. Ez nem hírlevél, nem foglak ajánlatokkal bombázni, csak a honlap tartalmairól kapsz majd értesítést. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!