Bőségprogram 17. nap

Tőlünk függ minden jó, és rossz beáramlása az életünkbe. Ami rossz azt megtanulhatjuk elengedni. Ami jó, azért mindennap hálát adhatunk!

Milyen hihetetlen időszakot élünk meg miközben ezt a bőség kihívást teljesítjük. Nekem egymást követik a csodák és az életembe könnyedén beáramló lehetőségek. Ugye te is érzed már, hogy változik az életed? Hiszek abban, hogy hatalmas áldás ez mindannyiunk számára, hogy együtt végezzük most ezt a programot, miközben oly sok bölcsességgel járulunk hozzá saját magunk, és mások életéhez is.

17. feladat

Ma picit hosszú gyakorlat elé nézünk. Készíts egy listát mindazokról a dolgokról, amelyekkel rendelkezel az életedben. Ezek lehetnek anyagi javak, nem kézzelfogható tárgyak, spirituális dolgok, kapcsolatok, eszmei értékek is stb.

Például:

Van mobiltelefonom, amellyel bárkivel kapcsolatba léphetek.
Van ágyam, amiben aludhatok, van tető a fejem fölött, van vizem és ennivalóm.
Van szeretetem, benső békém és hálám.
Van szabadságom (szabad vagyok).
Van türelmem (türelmes vagyok).
Van erős akaratom.
Van önszeretetem (szeretem magamat).
Van egy szerető családom.
Van egy csodálatos, egészséges testem, tudatom és szellemem.
Vannak szerető kutyáim.
Folytasd a sort…

Nincs legmagasabb vagy legalacsonyabb mérce, egész egyszerűen csak vedd számba mindazt, amivel rendelkezel. És érezd át, hogy milyen hálás vagy mindezért. 

A mai szanszkrit mantra:
Szat – Csit – Ananda
Létezés – Tudatosság – Gyönyör

A  jóga tanítása szerint a jelen pillanatot mindig áthatja a létezés teljessége, amely az örökkévalóság mozdulatlan síkjáról árasztja fényét. Ennek a teljességnek a megtapasztalása a Szat – Csit – Ananda, ahol a tiszta LÉT (Szat), a TUDATI befogadás (Csit), és a BOLDOGSÁG (Ánanda) egybeesik. Csak fel kell ismernünk, hogy a lét teljessége mindig és mindenhol jelen van.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
jókedvűen, könnyű szívvel és gondtalanul élem meg napjaimat,
tudván, hogy minden rendben van

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Koós Nikének. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!