Bőségprogram 18. nap

Az általunk teremtett világ önmagunk kifejeződése. Az Önvaló megnyilvánul rajtunk keresztül, szeretteink és minden más ember által, minden más anyagi, formai dolog által. Minden mi magunk vagyunk.

18. feladat

Különleges feladat elé nézünk. Írj egy levelet a szülőhazádnak. Fejezd ki az összes érzelmedet, érzésedet, gondolatodat és meggyőződésedet, amit iránta tanúsítasz. Írd le, mit érzel most, mire tanított meg téged, hogyan látod az átalakulását a jövőben. Minden válasz és érzés indokolt és helyes. Írj le bármit és mindazt, amit a szíved diktál, és ami az eszedbe jut. Ne tarts vissza semmit. Hagyd, hogy a levél valódi és hiteles legyen, engedd közel magadhoz ezt a feladatot. Megemlítheted a városodat is, ahol születtél, és ha most máshol élsz azt is. A kulcs a megbocsátás, a szeretet és a hála.

A mai szanszkrit mantra:
Tat Tvam Aszi
másokat látok magamban és magamat másokban látom

Az te magad vagy. Te vagy Az. Az vagy Te. Te Az vagy. Az Upanisadok alapeszméje a Brahman és az Átman azonossága. A brahman, a világokat teremtő és fenntartó, végtelen, örök isteni erő, amely minden lényben megtestesülve áll előttünk, nem más, mint saját lelkünk. Önmagunkban, és mindenki másban. A négy Mahávákya (nagyszerű kijelentés) egyike a védikus Szanatana Dharmában.

A négy mahávákya az alábbi:

  • Aham Brahmaszmi
  • Tat Tvam Aszi
  • Ajam Atma Brahma
  • Pradzsnanam Brahma

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
megünneplem az egyetemes élettel való egységemet,
tudva, hogy mi mind egy(ek) vagyunk

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Koós Nikének. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!