Bőségprogram 2. nap

Remélem, hogy a tegnapi feladatot nyitott szívvel végezted, szép emlékeket és a hála érzetét hozta fel benned, ami hamarosan meglásd növekedésre ösztönöz.

Milyen érzéseket okozott még benned a tegnapi gyakorlat? Gondolj egy picit vissza.

A lelki folyamatainkra való éberség a tudatosságot erősíti. Öleljük magunkhoz ezeket az érzéseket és mondjunk köszönetet most pár pillanat erejéig azért, ahogyan ezek az életünkben közreműködtek a bőségteremtő folyamatunkban.

2. feladat

A mai napon ismét lehetőséged nyílik arra, hogy az életedben lévő fontos emberekre tekints. Kérlek, végezd el az alábbi feladatot az elkövetkező 24 órában.

Készíts egy listát azokról az életedhez tartozó emberekről, akiket sikeresnek tartasz. Az emberek létszáma nem fontos. Nincs felső határ. Ezek az emberek lehetnek családtagok, barátok, munka- vagy iskolatársak, a környezetedben élők. Lehetnek múltbéli vagy jelenlegi ismerősök. Olyan emberek nevét írd fel, akik szerinted beteljesítették életfeladataikat (az összeset vagy csak néhányat).

A siker fogalma relatív. Nem szükséges, hogy ez anyagi jellegű legyen. Határozd meg te magad a siker fogalmát, és azt is, hogy te kit tekintesz annak.

Ne feledd: minél többet fektetsz bele ezekbe az egyszerű feladatokba, annál többet kapsz vissza.

A mai szanszkrit mantra:
Aham Brahmasmi azaz
lényem lényege a végső valóság

Az ókori indiai bölcsek az Aham Brahmasmi kifejezéssel írják le az Atman (egyéni Önvaló, a Lélek) és a Brahman (a Végső) egységét. Rendszerint Én Brahman vagyok-nak fordítják vagy kevésbé szöveghűen Isteni vagyok, Istenből való vagyok. A magasabb Önvalóval való egyességünket tükrözi. Pontosabb fordításban „Aki így tudja: én Brahman vagyok, az a mindenséggé válik.” Tehát aki felismeri Istenhez tartozó és Istenhez hasonló lelki valóját, az tudatos arról is, hogy önmaga a világegyetem része. A mantra másik értelmezése is erre a végeredményre vezet.

Az aham brahma asmi jelentése: én a tudat óceánjának cseppje, lélek vagyok.

Amikor az Aham Brahmasmi kifejezést használod, tudomásul veszed, hogy te magad vagy a világ – te vagy a mindenség. Te vagy az univerzum teremtője. Te vagy a saját valóságod megteremtője. Te vagy a saját történeted írója. Írd meg most ebben a Bőségprogramban mindazt, amit szeretnél megélni.

A nap központi gondolata, amit ma minél többször idézz vissza az emlékezetedbe:
a személyes bőségemet egy végtelen forrásból teremtem meg

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Büdi Szilvia Nórának.

Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai bevezető meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Ha szerinted ez a program másoknak is hasznos lehet, kérlek oszd meg velük.

Holnap találkozunk!