Bőségprogram 20. nap

Megérteni a szenvedést, és bőséget hozni mások életébe, ahol hiány van – erény. Segíts másoknak, hogy ők is érezhessék a vanság erejét.

20. feladat

Tekints vissza a feladataidra, vizsgáld meg őket és gondold át, kell-e még bármilyen finomhangolást végezned ezekkel kapcsolatban. Ezután gondolj egy személyre, akiről úgy véled, hogy boldogtalan, aki folyton panaszkodik vagy kesereg valami miatt. Ez a személy bárki lehet az életedből – munkatárs, barát, családtag vagy csak ismerős. Bárki is legyen az illető, küldd el neki a történetet a tegnapi feladatból. Ezután, írd le a noteszedbe, mit éreztél, amikor megosztottad ezt a történetet vele? Fogékony volt? Ha igen, ezt hogyan fejezte ki? Hálás volt? Megköszönte? Megtárgyaltad vele miért küldted el neki? 

Ha jó érzés volt ez a gyakorlat megismételheted bármennyi emberrel. 

A mai szanszkrit mantra:
Om Ritam Namah azaz
a tetteimet és a vágyaimat a kozmikus intelligencia támogatja

A szándék és a vágy törvénye szerint a figyelem energiával telít, a szándék átalakít. Lásd tisztán szándékaidat és vágyaidat! Bízd beteljesülésüket a természetre! A pillanat tudatosságát gyakorold minden cselekedetedben, s tudd, hogy a szándékaidat és vágyaidat támogatja a kozmikus intelligencia.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
ma a luxus pillanataival kényeztetem magam

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Volner Miklósnak. Ha szeretnél a későbbiek során is értesülni a honlapomon elérhető szemléletfejlesztő, és tudatosságébresztő bejegyzésekről, online és offline programokról iratkozz fel a jobb oldali sávban elérhető Legfrissebb bejegyzésekben. Ez nem hírlevél, nem foglak ajánlatokkal bombázni, csak a honlap tartalmairól kapsz majd értesítést. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!