Bőségprogram 3. nap

A nagylelkűség gyakorlásával kiterjesztjük a bőségteremtést, a Bőségprogramon túlra. Így a mindennapi életben is figyelmet és energiát tudunk neki adni.

Remélem, ez a 21 napos kihívás segít abban, hogy megnyílj a határtalan bőség áramlásának.

Az egyéni fejlődésünk és növekedésünk mellett, egy kollektív, egyesítő és az egymás kreativitását, növekedését támogató energiát hozunk létre akkor, amikor másokkal is megosztjuk a lehetőségeket. A mai feladat az Adás&Fogadás törvényén, és az energiaáramláson alapszik. Adás és fogadás nélkül az energia megreked. A pangó, s az egyoldalú energia nem hoz semmit, nem tud teremteni. A pusztán csak minket érintő bőség, és anyagi javak valójában önmagukban semmiféle kielégülést nem nyújtanak, mindössze a céljaink elérésének egyik eszköze. A jólét és a bőség megvalósulásának a kulcsfontosságú eleme a másokkal is megosztható bőség, azaz az adás kiáramoltatása.

Ennek a törvénynek a lényege, hogy megtanuljuk az élet alapja a mozgás, és a folyamatos, dinamikus áramlás. Ez adja meg a kvantummezőben megjelenő lehetőségek végtelen változatosságát, aminek a tükröződése az anyagi világ sokszínűsége, amit élünk. Az Univerzumban pedig lévén, hogy semmi sem statikus, minden élő, mozgásban lévő, és pulzáló. Ezzel állunk közvetlen kapcsolatban az idegrendszerünkön, és az elménken keresztül mi magunk is. Tehát a mi világunkban is csak akkor működik jól minden, ha mozog. Ezért érdemes megfigyelni és tudatára ébredni az adás, és az elfogadás jelenségének az életünkben.

A mai feladat egy fordulópont ebben a közös utazásban! Szinte mindenkinek komfort zónán kívül van, de remélem, hogy te sikerrel veszed ezt bizalompróbát, és folytatod velem az utazást.

3. feladat

A mai napon arra kérlek, hogy hozz létre magadnak valamilyen kreatív módon, egy saját bőségcsoportot! Azon túlmenően, hogy az általam megosztott napi feladatokkal továbbhaladsz. A csoportodnak nem kell feltétlenül nagy létszámúnak lennie. A tagok száma 2 és 200 is lehet, tetszés szerint. Nem a létszám a cél. A cél nem más, mint megosztani és terjeszteni ezt a kollektív energiát.

Azért írtam, hogy kreatívan, mert nem biztos, hogy te Facebook csoportot szeretnél létrehozni. Talán inkább egy közös üzenetben csinálod majd a megosztást. Lehet, hogy meghirdeted nyilvánosan a csoport lehetőséget a faladon, és abba többféle ismerősöd is bekerül. De lehet, hogy csak a szűk családi körödnek továbbítod privát üzenetben, vagy valamilyen chatprogramon. Lehet, hogy levelezőlistát csinálsz, regisztrációt, vagy másmilyen feliratkoztatást. Vagy talán te is kiteszed majd a honlapodra a feladatokat, ahogy én. Légy kreatív, és csináld a legkisebb ellenállás mentén. Csak add tovább a lehetőséget másoknak is, hogy bőséget hozhassanak ők is a saját életükbe.

Minden egyes nap továbbítsd a saját csoportodnak ugyanazokat a feladatokat, melyeket a nulladik naptól kaptál egészen a 21. napig, ugyanúgy, ahogyan azokat tőlem megkaptad és folyamatosan kapni fogod őket.

Ha szeretnéd te is elkészítheted a hanganyagokat és írásos instrukciókat saját magadnak. Ez esetben kérlek írj nekem a Kapcsolat menüpont alatti címemre, és kérd el tőlem a leírás és a hanganyag írásos anyagát. Csatoltan továbbadom neked, mert a honlapom írásvédett és nem tudod közvetlen kimásolni, de mindent biztosítok részedre. Ha viszont nem vágysz ilyen plusz kihívásra, akkor nyugodtan oszd meg a csoportoddal mindennap az én Bejegyzéseim linkjét – ez például a legegyszerűbb módja annak, hogy továbbítsd a lehetőséget másoknak is.

Kérlek tehát:

 • A mai napon valamilyen kreatív módon más emberek meghívásával hozz létre egy csoportot és üzenetben vagy chatfelületen írj nekik arról, hogy mit jelent az, amire elhívod őket (úgy, ahogy én is tettem a nulladik napi Bejegyzésben).
 • Holnap küldd el az üdvözlő üzenetet számukra, ami az 1. nap Bejegyzése lesz. És onnan már értelemszerűen mindennap egyet. Te pedig folytasd velem a holnapi napot a te programod 4. napjával.
 • Ha szeretnéd – saját ízlésednek megfelelően – változtasd meg az üzenetek szövegét, csak a bőségre vonatkozó részeket hagyd meg, vagy egész egyszerűen másold ki/illeszd be innen linkeket.

Néhány egyszerű irányelv ha élő csoportot szeretnél csinálni:

 1. Nevezd el a csoportot azért, hogy megkülönböztesd más csoportoktól, válassz a csoportnak egy profilképet, ami a bőséget jelképezi számodra.
 2. Egy rövid, személyes üzenet segítségével hívd meg a barátaidat, szeretteidet, ismerőseidet, hogy csatlakozzanak a csoportodhoz.
 3. Meghívás: fontos, hogy elmagyarázd a csoport célját és tisztázd, hogy lesznek határidős napi feladatok. A tagoknak hajlandóságot kell érezniük, hogy motiváltak legyenek veled maradni és kitartani a 21 napban.
 4. Hogy könnyebb legyen a dolgod, felhasználhatod az eddigi feladatokat és jegyzeteket, amelyeket tőlem kaptál, de a saját meglátásaidat te is hozzáadhatod. Vagy egyszerűen csak oszd meg az én oldalamon lévő linkeket velük minden napon. 
 5. A napi feladatot és a meditációt a saját csoportodnak mindennap ki kell küldened, hogy rendelkezésre álljon számukra az anyag.
 6. Néhányatok számára ez a feladat stressz-forrás lehet amiatt, mert másokat kell bevonni, megkérni őket, hogy egy ismeretlen dologban vegyenek részt, tartva a visszautasítástól és a kudarctól. Megérthető, ha picit bizonytalankodni kezdtél. De emiatt is soroltam fel, hogy többféle módon is megvalósíthatod ezt a kihívást. Emlékezz, hogy mindez része a folyamatnak. Adj. Tedd lehetővé, hogy a benned lévő bőség növekedésnek induljon azáltal, hogy valójában te egy másik személy növekedéséhez járulsz hozzá. Gyakorold az adást. A szemléletedben nagy változás fog végbe menni.
 7. Ezúton szeretnélek bátorítani és a tudomásodra hozni, hogy megéri. Én már a program első hete után csodákat tapasztaltam meg a saját életemben.
 8. Tudom olyasvalaminek a művelése ez a mai feladat, ami újdonság, kényelmetlen lehet és nehézkesnek tűnhet, azonban végső soron a jóhoz járulsz hozzá. Ha a jóra, és a jó továbbadására figyelsz ez felülírja azt, ahogyan az agyunk „be van drótozva” arra, hogy félelmetes lehet megszólítani másokat egy ilyen feladattal. Vagy az is okozhat pici stresszt, hogy részt vállaljunk abban, hogy mi magunk is mindennap tegyünk másokért, hiszen ez felelősség. Ha belevágsz a feladat számodra is a „meg tudom csinálni” új érzetét teremti majd meglásd! Ez az életünk minden aspektusára vonatkoztatható tapasztalatod lesz. Mások bevonásával az energiakör megmarad és áramlást teremt a bőség számára.

Ha nagyon nem sikerül ezt a kihívást megugranod, de egy emberrel megosztod ezt a lehetőséget, már az is számít! 

Most pedig hunyd be a szemed, és érezd, hogy értéket adományozol másoknak és ők majd ugyanígy továbbadják ezt az energiát!

A mai szanszkrit mantra:
Szat ~ Csit ~ Ánanda azaz
Létezés ~ Tudatosság ~ Gyönyör

Szat: igazság, végső létezés – az, ami tartós és változatlan
Csit: tudatosság, megértés és felfogás
Ánanda: gyönyör, a makulátlan boldogság állapota, öröm és érzéki élvezet

A Szat Csit Ánanda szanszkrit kifejezés a valóság természetét írja le, mely fogalom a jógi-filozófiából ered. Egyesek úgy tekintenek rá, mint valami, ami Istennel vagy Brahmannal (végső valóság) azonos. Mások a teljes létezés egységének a leírására használják. Azt mondják, hogy Szat Csit Ánanda minden tudatosság és tökéletesség forrása.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:

ma arra összpontosítok, amit az életembe szeretnék bevonzani

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. A fordításért köszönet Büdi Szilvia Nórának.

Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!