Bőségprogram 5. nap

A képzeletünk teremtőerővel bír. Szoktál álmodozni arról, hogy milyen jövőt szeretnél magadnak? Hogy milyen érzés lesz, amikor eléred a céljaidat? A vizualizáció segít olyan életet teremteni, amire vágysz!

Amikor elképzeled részletesen azt, amit meg szeretnél élni, segít, ha egy intenzív, dinamikus képet alkotsz hozzá. A Titok tanítása szerint azt vonzzuk be életünkbe, amire sokat gondolunk, illetve ami iránt érzéseket táplálunk. A vizualizáció során is ez történik. Tudatalattink nem képes különbséget tenni emlékkép, fantázia és valóság között, ezt használhatjuk ki a vizualizációk során, hogy az elképzelt életünket később meg is élhessük.

„Az alkotó vizualizáció egy olyan velünk született, igazán erőteljes folyamat, hogy akár ötperces tudatos, pozitív meditáció is ellensúlyoz hat többórányi, napokig tartó vagy akár éveken át működő negatív mintákat is.”

5. feladat

Folytatva a bőség teremtést a programunkban, a mai feladat ismét segíteni fog, hogy megszüntethesd a hiányaidat. Vedd elő a papírt, amire felírtad a tartozásaidat. Képzeld el, ahogyan az összes anyagi vagy más jellegű tartozásodat, kiegyenlíted. Haladj végig lépésenként mindenen, amit felírtál és részletekbe menően képzeld el, ahogy kiegyenlíted őket abban a formában, ahogyan szükséges ahhoz, hogy átérezd, amint többé már nem tartozol. Nincs hiányod.

Ennek megerősítésére arra biztatlak, hogy akár rajzolj pénzérméket, csekkeket vagy bármilyen címletű bankjegyeket a füzetedbe, hogy ezzel a jobb agyféltekés móddal, plusz vizualizációval is segítsd a folyamatot. A címletekre írd rá az összeget, és érezd át, ahogy kiegyenlíted vele a számláidat. Ez utóbbi rajzos feladathoz, ha kedved van csak akkor fogj hozzá.

A mai szanszkrit mantra:
Szat ~ Csit ~ Ánanda azaz
Létezés ~ Tudatosság ~ Gyönyör

Szat: igazság, végső létezés – az, ami tartós és változatlan
Csit: tudatosság, megértés és felfogás
Ánanda: gyönyör, a makulátlan boldogság állapota, öröm és érzéki élvezet

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
a mai napon, magamhoz ölelem azon képességemet, hogy az legyek,
azt tegyem és birtokoljam, amiről csak képes vagyok álmodozni

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!