Bőségprogram 9. nap

Az Élet mint jelenség, mindig az egyensúlyra törekszik. Mivel minden energia, ezért bármit is adsz, azt valamilyen formában visszakapod.

Mindenkinek annyi jut, amennyit másoknak ad. Mindig annak az értékét kapod meg, amit adtál. Felismerheted, hogy a pénz is energia, arra jó, hogy megkapj érte valamit. Azért „szerzed meg”, hogy utána „elengedd” átváltsd valami másra. Megkapod, odaadod.

9. feladat

Ma írj össze öt tendenciát, szokást, jellegzetességet, határt, korlátot vagy önkorlátozó elképzelésedet, hiedelmedet, ami akadályozóan hat abban, hogy elérd azt, amire igazán vágysz. Ezek olyan korlátok, elakadások legyenek, amelyeket ha feloldanál, vagy ha jobbá tehetnél akkor megoldódna az életedben a bőség elakadása. Tehát ha bárhol azt érzed, megrekedt a bőség az életedben, és sikerülne rendbe tenni vagy elengedni valamilyen korlátodat, vagy szokásodat, akkor a bőség szabadon áramolhatna az életedben. Pl. ha kevés szociális kapcsolatod van, akkor mit kellene vajon feloldanod magadban, hogy barátokra lelj? Ha kevés a pénzed, akkor milyen hitrendszeredre lenne érdemes ránézned, hogy feloldd? Ha a társadat nem találod, van-e olyan szokás vagy hiány vagy önkorlátozó elem, ami ha megszűnne minden másképp lehetne?

Próbálj meg békére, együttérzésre, megbocsátásra és önszeretetre lelni, miközben befelé összpontosítasz. Érezd a szívedben, hogy valójában mik is ezek a hajlamok. Elmélkedj azon, hogy mindezek (a korlátok) miért nem szolgálnak téged többé és miként fogsz bennük mostantól fejlődni. Képzeld el magadat, miközben az új szokásokat műveled és még ma kötelezd el magadat amellett, hogy mostantól így fogsz cselekedni.

Gazdagítsd az univerzumot a pozitív energiáddal. Nyisd meg a lelked a bőség áradata előtt. Hálával váltsd valóra az összes törekvésedet és álmodat.

A mai szanszkrit mantra:
Om Vardhanam Namah azaz
Én az univerzumot gazdagítom és az univerzum engem gazdagít

Én vagyok az univerzum táplálója, és az univerzum táplál engem. Ebben a meditációban felismerjük az önellátás fontosságát, mely szerint minden egy önműködő körforgás szerint létezik. Ez a törvény megtanít és emlékeztet bennünket, hogy nagy és mély együttműködésben vagyunk az Univerzummal mindig minden pillanatban.

A nap központi gondolata, amit minél többször idézz vissza
az emlékezetedbe:
ma és mindennap azt adom, amit kapni szeretnék

A meditáció elérhető eredetiben angolul itt. Most pedig helyezkedj el kényelmesen és hallgasd meg a mai meditációt. Bízz a folyamatban és engedd, hogy a varázslat megtörténjen.

Hanganyag magyarul:

Amikor teljesítetted a napi írásos és meditációs feladatot, kérlek nyomj egy lájkot mindig a bejegyzés alján, vagy a youtube csatornámon. Így én is látom, hogy mennyien végzitek, és a társaitoknak is motivációt adtok, hogy nincsenek egyedül a folyamatban. Köszönöm!

Holnap találkozunk!