Egy női betegség, a nővé válás útján

A betegségem miatt kerestem meg Niát, mint Egészség coachot, mert azt hallottam erős nő, és a hivatása pont az, hogy segít másoknak. Az én történetem a PCOS-el, és az Inzulinrezisztenciával kezdődött.

Ma már tudom, hogy a mai orvostudomány eszközei a diagnózis megállapításán, és a megfelelő gyógyszeres kezelésen felül, sajnos tovább nem terjednek. Egy ilyen női betegség kialakulásakor pedig ettől sokkal többre lenne szüksége az embernek. A testünkben történő változások csak egy része annak az útnak, amin ilyenkor mi nők elindulunk és nem mindegy, hogy ez az út gyötrelmes és lassú, vagy könnyed és örömteli.

A lelkünkben történő folyamatok megértésében és ezeknek a megoldásában csak egy holisztikus szemléletű szakember tud segíteni, aki képes kiegészíteni azt amit az orvostudomány adni tud. Szerencsére ma sok ilyen módszer és segítő áll rendelkezésre. Én Niát választottam, mert jó híre volt a városban, és tudomásomra jutott, hogy rengeteg nőnek segített már az életmódváltásban.

Niát egy komplex gondolkodású és nyitott szemléletű coachnak ismertem meg!

Ő a kezdetektől mellettem állt, és a kezemet fogta ezen az úton. Segített megérteni mind a testi, mind a lelki folyamatokat melyekkel szembe kellett néznem. Segített a megfelelő orvosokat megtalálni, és velük együttműködve minden szintjén az életemnek, életmódot váltani. Mert ez a betegség, ahogy a köznyelven is forog egy “ezerarcú boszorkány”. Sok felől támad, sokféle tünetet okoz, és megkeseríti a mindennapokat, ha nem támogatjuk a szervezetünket minden fronton. S csupa olyan tünetet produkál, amitől a tükörbe sincs kedve nézni az embernek.

PCOS

Hálás vagyok Niának, mert a közös munka során rávilágított sok dologra, ami odáig vezetett, hogy abban a beteg állapotban legyek. Legelőször úgy látom ha visszanézek, felelősséget vállaltam a segítségével azokban a pontokban, amikben szerepem volt a betegség kialakulásában. Nem vigyáztam magamra, nem sportoltam, nem ettem túl egészséges ételeket, és nagyon sok szénhidrátot fogyasztottam. Majd megkerestük a betegségeim lelki okait is, és Nia a megoldás szakaszában is hatalmas támogatóm volt.

Ma már nem tekintek magamra beteg nőként!

Szemléletének köszönhetően ma már nem beteg nőként tekintek magamra, hanem azt mondom van egy egészségügyi állapot, amivel együtt kell élnem, s amit ha jól menedzselek, akkor tünetmentesen élni hagy. A lelki ok megtalálását követően fontos szakasznak találom, hogy nem hagyott vele magamra, hanem változtattunk azon amin kellett. Végig kísért az ok feloldásán, és a változtatáson, hogy többé ne gondolkodjak úgy bizonyos dolgokról, ahogy, és képessé váljak megbocsátani másoknak, és magamnak is.

Azt gondolom, hogy kellő önismeret gyakorlásával, személyiségfejlesztéssel és egy kiváló szakember segítségével el lehet jutni oda másoknak is, ahol ma már tartok, szinte egészséges emberként. Egy boldog nő vagyok, amit nem tudok elégszer megköszönni Niának, és azoknak az orvosoknak, akiket együtt választottunk ki. A coaching folyamat pedig a legfontosabbat segített megtalálni, amire egy nő rálelhet. Önmagamat.

Köszönöm!

Erika (38)