Légzésmeditáció

A tüdőnk által ébredünk rá arra, hogy létezünk. Az első légvételünk az élet első mély tapasztalata.

Míg az utolsó légvételünk az életünk, és szeretteink életének az egyik legfontosabb pillanata. Létünk fenntartásához oxigénre van szükség, amivel párhuzamosan szén-dioxid képződik. Az oxigén felvétele és a szén-dioxid leadása a tüdőben zajlik, a cserét a légzőrendszer, a gázok szállítását pedig a vérkeringési rendszer biztosítja. Ez a két rendszer ezért anatómiailag, működésben és szabályozásában szorosan kapcsolódik egymáshoz. Bármelyik kóros funkciója kihat a másik működésére is. Légzési elégtelenség előbb vagy utóbb a szívműködés elégtelenségéhez vezethet, a szívműködési elégtelenség pedig az oxigénfelvétel és a szén-dioxid-leadás zavarát vonhatja maga után. Ahhoz, hogy a keringési és a légzési rendszerünket energetizáljuk a szívcsakra központot nyitjuk meg, és a tüdőnket fogjuk jó sok levegővel regenerálni.

Anatómiailag a légzőrendszerhez soroljuk a légzőmozgások keletkezésében, koordinációjában és reflexes szabályozásában részt vevő központi idegrendszeri struktúrákat, ezért a meditáció és a légzés technikák támogatni tudják mind a vegetatív idegrendszer, mind a légzőrendszer munkáját.

Kérdezz, és hagyd a lelkedet felelni!

A légzésmeditáció előtt tedd fel a következő kérdéseket magadnak, és írd le a válaszaidat egy füzetbe, vagy egy lapra.

 • Valami miatt korlátozottnak érzem magam?
 • A valódi énem korlátozható?
 • Valami miatt úgy érzem, nem érdemlem meg a boldogságot?
 • Készen állok feloldani ezt a hitrendszert?
 • Hogy érzem magam a külvilágban?
 • Mit vetítek ki a belső világomból oda?
 • Kivel van bajom a környezetemben?
 • Mi a bajom valójában önmagammal?
 • Kivel nem tudok egy levegőt szívni?
 • Mit teszek ami miatt elszívom a saját életemből a levegőt?
 • Hogyan tudnám abbahagyni, és megadni önmagamnak a teljes szabadságot?
 • Mi ehhez az első lépés?
 • Mikor teszem ezt meg?
 • Mit tanultál önmagaddal kapcsolatban a kérdések segítségével?

Ha könnyen jönnek fel a válaszok, dolgozz velük máris. Ha nem érzed át elsőre a kérdéseket, tedd fel magadnak őket holnap is, és várj. Figyelj megengedően befelé. S hagyd hogy a válaszok a következő napokban megjelenjenek benned.

Engedd, hogy a válasz segítsen neked megérteni, hogy korlátozhatatlan vagy. Valódi éned által – szabad vagy. Minden egyes sejted legmélyén. És bárki, bármit mondjon neked a veszélyről, az élet megtartó erő! Biztonságban vagy, ha belül létre tudod hozni a bizalmat, a hitet és az elfogadást arra nézve, hogy az életed végének pillanata valójában sosem a te kezedben van! Ezért merhetsz bízni, bízni abban, hogy ami/Aki dönt arról meddig maradsz, pontosan tudja mire van szükséged! Figyelj a félelmek helyett, a benned lévő Életre. Bízz! 

Biztonság

639Hz a gyógyító frekvencia

Hallottál már a kilenc Solfeggio gyógyító frekvenciáról, a 9 ősi szent szolfézs hangról? Az egyiket elhoztam most neked! A 639 Hertz az interperszonális kapcsolatokhoz kapcsolódik. Ez a hanghullám segít meggyógyítani azokat a nehéz kapcsolatokat, amelyek még mindig benned vannak a múltból és megbetegítenek téged. Segít utána kapcsolatba lépni azokkal, akik értékesek számodra a jelenben.

Solfeggio gyógyító frekvencia

A 639 Hz a zöld színhez és a szívcsakrához kapcsolódik, ezért a légzésmeditációban ilyen rezgésű zenét használtam, hogy több mélységben is megtörténhessen számodra az oldás, és az újraindítás. Az elengedés, és az egészség befogadása. Ezekkel a frekvenciával önmagunk meggyógyítása után emelhetjük a kollektív tudatunk rezgését is, így arra kérlek, hogy használd a meditációt minél többször, ha szereted a hangomat. És hogy add tovább a meditációt olyan embereknek, akiknek szerinted hasznos lehet. Akár náthásak, akár tüdőgyulladásuk van, vagy bármilyen légzőszervi problémájuk, segíthet nekik a stresszoldásban, majd a felépülésben az orvosi kezelések betartása mellett.

Ez a frekvencia lehetővé teszi a harmonikus közösségek kialakítását, valamint az interperszonális kapcsolatok létrehozását, így segíthet abban is, hogy a társadalmak között zajló konfliktusok is oldódjanak. Arra ösztönzi a testsejteket, hogy kommunikáljanak a környezetükkel, így ha te hallgatod ezt a frekvenciát önmagadon keresztül hozzájárulsz a külvilágban létrehozható békéhez.

Ez egy olyan frekvencia, amelyet az energiaközpont, a szív csakra kiegyensúlyozására használ, így fokozza a megértést, a szeretetet, a kommunikációt és a toleranciát. Vonzza a szeretetet és a pozitív energiát. Ha hallgatod növeli a pozitív rezgést a világban.

Mindennap szóljunk valakihez!

A tüdőt és általánosságban a légzést a Merkúr bolygó képviseli. A kommunikáció a Merkúr területe, ez rámutat arra, hogy a légzés és a kapcsolatok erősen összefüggésben állnak egymással. Talán nem véletlen, hogy a bezártság, a kapcsolatainkban való távolságtartás, az őszinte és tiszta élő beszélgetések hiánya, az eltakart száj komoly lelki nyomást helyez ránk. Az életenergia a légvételen keresztül áramlik át rajtunk, minél mélyebb levegőt veszünk, annál több energiával töltjük fel magunkat. És most a szánk gyakori takarása miatt még nehezítettebb a helyes átlégzés fenntartása.

Fontos a külvilággal való kapcsolat létrehozása és fenntartása!

Ha most korlátok között is élünk, ne veszítsük el a szeretteinkkel való kapcsolatot. Mindennap beszéljünk valakivel. A tüdő a bőr utáni második legfontosabb kapcsolatteremtő szervünk, a légcsövünk egy köldökzsinór az élethez, a szánk a kapcsolat minden élőlényhez akihez szólni szeretnénk. A légzés köt össze minket mindennel és mindenkivel, vigyázzunk hát rá.

Próbáljuk csak a legszükségesebb ideig takarásban tartani az orrunkat és a szánkat, majd minden ilyen időszak után végezzünk keringésjavító, nyugtató légzési köröket. Hogy visszaadhassuk önmagunknak a tiszta légzés szabadságát.

A meditációban mutatni fogok egy légzéstechnikát. Alkalmazd mindig, amikor hazaérkezel, vagy amikor nyomottnak érzed magad a világ történései kapcsán.

A kilégzés és a belégzés ritmusa a közös térhez való alkalmazkodásunkat, elfogadásunkat mutatja. Aki megbékélt azzal ami van, és együtt áramlik a változással, annak a légzési ritmusa nyugodt, lassú, áramló.

Ha te nem ezt érzed, használd a következő megerősítést bármikor:

Itt és most tudatára ébredek, hogy védelem alatt állok, és a jóerők kísérnek utamon. Jogom van ahhoz, hogy legyen egy saját területem, életterem, ami csak az enyém, ami máshoz nem tartozik, és ez a saját tüdőm felülete. Belélegzek a közös térből, s a légvételben szabad vagyok. Ezennel visszaveszem a hatalmamat és nyitott tüdővel lélegzem be az életet. Ebben senki nem korlátozhat!

Bár bizonyosan lehetnek ennek a meditációnak egészségügyi előnyei, nem javaslom kizárólagos terápiának, ha te éppen beteg vagy. Nem orvosi tanácsnak vagy orvosi helyettesítőnek szánom, hanem kiegészítőnek. Ha úgy érzed, hogy súlyos testi vagy lelki betegségeid vannak, kérj segítséget orvosoktól vagy más egészségügyi szakemberektől. Azt viszont, mint Egészség coach jószívvel javaslom, hogy bátran egészítsd ki az orvosi kezelésedet holisztikus módon azzal, hogy stresszoldást végzel, és keresed a kapcsolatot önmagaddal.

Ha segít neked ez a meditáció végezz saját kutatást a Gyógyító frekvenciák/Solfeggio frekvenciák és Binaurális ütemek témában. Valamint hallhasd meg itt a többi díjmentes meditációmat is.

Ha szeretnél még több meditációt hallgatni tőlem, és értesítést kapni, amikor feltöltök egy újat, iratkozz fel a youtube csatornámra itt.

Köszönöm, ha engem választasz lélekébresztő útitársadnak máskor is!
Kellemes meditálást!