Rú-Naliní csakrameditációs kurzus

Az energetikai módszertanok filozófiái szerint a mindent átható erőteljes életenergia támogatja az életfolyamatokat, és elősegíti az öngyógyító mechanizmusaink felébresztését. Ezzel az életenergiával ha kapcsolatba lépünk, akkor harmóniát, egyensúlyt hozhatunk létre a fizikai és tudati szintek között.

Mikor érdemes energetizálnunk a csakrarendszerünket?

Gondolkodásbeli labilitás esetén

A szorongásaink bizonyos része a gondolkodásunkból ered, és a gondolkodásunkra ható ingerek okán keletkezik. Ahhoz, hogy mentálisan stabilakká váljunk sokat segítenek azok a technikák, amik támogatják a gondolkodási áramlás megszelídítését. Ha el tudunk távolodni a saját elménkben zajlódó folyamatos gondolkodási örvénytől, akkor kibontakozhat a gondolatokkal való nem-azonosulási képességünk. Mindaddig amíg a zuborgó gondolkodási sémát a valóságunknak hisszük, újra meg újra belebonyolódunk.

A pörgő gondolatainkkal való túlzott azonosulás fárasztó élmény, rengeteg energiát emészt fel. Amikor kimerülünk benne, a belső megküzdési képességünk elindít egy mentális kényszerű kontrollt amiről azt hisszük, hogy majd megállítja ezt a záporozást. Tehát megpróbáljuk mi magunk kontrollálni ezt az agyi folyamatot, különféle egyéb agyi folyamatokkal. De ez egy önmagába fulladó erőfeszítés, mert az értelmi ellenőrzése a gondolatainknak sajnos illúzió. Csak még zaklatottabbá válnak tőle a mentális monológjaink. Létrejön a kontroll hatására a frusztráció, ami idegrendszeri stresszhez, a sorozatos próbálkozás pedig szorongáshoz vezethet.

A gondolataink egészséges ütemben és mennyiségben is képesek rajtunk átáradni, nem szükséges szenvednünk tőlük. A mentális kontroll tehát nem túl hatékony módszer, ezért helyette mentális fókuszt lehetséges a meditáció alkalmazásával kifejleszteni. Ez a fókusz nem önmagát és mások reakcióit figyeli, mint a kontroll, hanem megtanítja az elmét a helyes irányba figyelni ahhoz, ahogy pihenni tudjon, és zavaró gondolatrohamok helyett integráltan működjön.

Érzelmi labilitás esetén

A boldogtalanság érzése, a szenvedés, a fájdalom, a szomorúság, és az összes többi nehéz érzés ami hosszan fennáll szintén arra mutathat, hogy valamilyen mentális bizonytalanságunk van. A hosszabban fennálló kellemetlen lelkiállapotok általában kapcsolódnak a mentális kibillenésekhez, azaz a labilis gondolkodás változékony érzelmi állapotokat eredményez. 

A letargia, a stressz, a szorongás, mind-mind azt jelezhetik, hogy valamilyen energiablokk alakult ki a testünkben. Ahol az energia elakad, létrejön a csökkent működés. Ezt kompenzálandó megtörténhet máshol a túlműködés. A mentális stabilitáshoz nem csak gondolkodásbeli, hanem érzelmi fókusz is szükséges, amely képességünk a meditáció során szintén fejlődni tud.

Fiziológiai labilitás esetén

Csakráink közvetlen kapcsolatban vannak a belső elválasztású mirigyeinkkel, amik ha kibillennek az egyensúlyból az energiacsökkenés hatására, kialakulhatnak az adott mirigyhez tartozó betegségeink. A zaklatott, záporozó gondolkodáshoz billegő érzelmek kapcsolódnak. Kibillent mentális programmal érthető módon kibillent fiziológiai állapotba kerülhetünk, és ahol egyensúlytalanság van ott megjelenhetnek a testi betegségek.

A vegetatív idegrendszer és a belső elválasztású mirigyek rendszere (tehát az autonóm idegrendszer és az endokrin rendszerünk) szabályozza a szervezetünk totális belső környezetét. Azt az egyensúlyi állapotot teremti meg, vagy épp borítja fel, ami segít abban, hogy stabilak tudjunk maradni érzelmileg, mentálisan és idegrendszerileg. Ezért ha az első két síkon nincs egyensúly (gondolkodás, és érzelemvilág), az elvezethet a biológiai és idegrendszeri egyensúlytalanságunkhoz is. De fordítva is igaz az elmélet. Amikor már a testi síkon van kibillenés, az ugyanúgy visszahathat a mentális és az érzelmi programjainkra. Meditációban a fiziológiai ingadozásunk is egyensúlyba hozható.

Hogyan hat a csakrameditáció?

A csakrák az érzékszerveinkkel érzékelhetetlen finomfizikai energiaközpontok, melyekkel egy különleges, érzékszerveken túli szenzitív érzékelés megtanulása esetén képesek lehetünk kapcsolódni. Ezek az energiamezők bennünk állandóan működnek, és folyamatos szinkronicitásban áramlanak az univerzális energiatérrel.

Ahhoz, hogy valamilyen kibillenés esetén a testünk megfelelő működése újra biztosítva legyen, számtalan energiagyógyászati módszer áll ma már rendelkezésünkre például reiki, pránanadi, bioenergia stb. A csakrameditáció is hasonló energia-harmonizációs lehetőség. 

A csakrameditációs program gyakorlásával relaxált állapotba kerülsz, az energiablokkjaid a mentális és testi stressz elvezetése után feloldódhatnak, kitartó gyakorlás útján újra átjárhatóvá válhat az energiarendszered. Meditatív állapotban energetizálódnak a mirigyközpontjaid, megnyugszik az idegrendszered, lelassulnak a zuborgó gondolataid, átélheted a belső békét, amiktől beindulhatnak a csodás kis boldogsághormonjaid. Az alkalmak végére kellemes, örömteli testi és lelki állapotba kerülhetsz.

Hogyan zajlik ez a kurzus?

Ez a meditációsprogram – 10 alkalmas workshop keretében érhető el, ami mozgásmeditációs és vezetett ülőmeditációs metódusok alapján történik. A mozgásos és statikus meditáció során az energetikai áthangolás, megújulás folyamata történik. A mozgásos részben nyújtógyakorlatokat végzünk, majd jógaszőnyegen olyan testi stresszoldó technikát végzünk, ami a kötőszövetek, rostok, izmok mélységéből is feloldhatja a stresszt. Az alkalom második felében kezdetét veszi a csakrameditáció ülő helyzetben.

Azért kurzusként érhető el a program, mert 21-90 nap közötti kitartó gyakorlással lehet egy új szokást hatékonyan elsajátítani. Ha 10 (+3) héten keresztül velem gyakorlod ezt a technikát, akkor nagy valószínűséggel az életed természetes részévé tud válni. Utána már nem leszek szükséges ahhoz, hogy motivált legyél és kitartó. Közben egy olyan csoport részévé válhatsz, akik hasonlóan egészségtudatos gondolkodásúak mint te. A kurzus végeztével a további csakrameditációs workshopjaim számodra ingyenesen látogathatóakká válnak a gyakorláshoz. A közösség pedig online csoport formájában bármikor elérhető lesz neked. Ott kérdezhettek tőlem és egymástól is, megoszthatjátok a tapasztalataitokat, szervezhettek saját közös meditációs gyakorlásokat is.

Az alkalmak nyitókörrel, lelki megérkezéssel majd elcsendesedéssel kezdődnek. Zárókörrel, szabad megosztással végződnek, ahol tetszés szerinti mértékben kifejezhetjük egymásnak a tapasztalatainkat.

A stresszmentesség kaput nyit a kiteljesedésre váró
élet előtt,
majd be is engedi azt!

Otthon minél többször gyakorlod ezt a vezetett-meditációs programot, annál könnyebben és gyorsabban tudod majd saját magadat is vitalizálni. A tananyag segítségével a saját életenergiádat megismerheted, instrukciókat kapsz, hogy optimálisan tudd működtetni az elmédet és megtisztítani magad a mindennapi stresszektől.

Mivel gazdagodsz a kurzus során?

 • Az önmagadra fordított rendszeres idő által kialakíthatsz egy hasznos új rutint az életedben.
 • Ha bármilyen pozitív szokást létre tudsz hozni az életedben, az mindig hozzájárul a testi – lelki harmóniádhoz.
 • Ha időt és figyelmet fordítasz a fizikai és mentális egyensúlyod visszaállítására a rohanó mindennapok során is, azt az idegrendszered hálálja majd meg számodra.
 • Nyugodt, békés idegrendszeri állapot mellett beindulhatnak az öngyógyító mechanizmusaid.
 • Ez az egyszerű folyamat lehetővé teszi, hogy megteremtsd a belső figyelem, nyugalom és jelenlét élményét.
 • A kitartó meditációs gyakorlás során a béke és nyugalom átélt élménnyé válik, amit bármikor, akár mindennap ismételhetsz.
 • A harmónia az önmagaddal és a másokkal való kapcsolódások során is megtérül, empatikusabbá és türelmesebbé válhatsz.
 • Ahogy a tudatosságod növekszik, egyre több életterületeden profitálsz a meditációs foglalkozásokból.
 • Ahogy haladsz a kurzus során, egyre közelebb kerülhetsz önmagadhoz.
 • A foglalkozások mellé kapsz egy kidolgozott elméleti írásos tananyagot is, ami segíti a témában való elmélyülést.

Aki érzi a belső folyamatait,
és nem csak elgondolkodik a dolgokról
az képessé válik
mély, intim kapcsolatba kerülni önmagával.

A kurzus időpontjai:

 • 2020. november 4.
 • 2020. november 11.
 • 2020. november 18. 
 • 2020. november 25. 
 • 2020. december 2.
 • 2020. december 9.
 • 2020. december 16.
 • 2021. január 6.
 • 2021. január 13.
 • 2021. január 20.

Mindig szerdai estén találkozunk: 17:30-tól 19:30-ig. December 16-tól január 6-ig három hetes otthoni gyakorlás történik, hogy legyen lehetőség januárban még kérdezni, átvenni újra bármit, és tovább gyakorolni. 

A kurzus díja:

50.000 Ft áfa mentes (5.000 Ft/alkalom) a teljes díj 1 maximum 2 részletben fizethető

Helyszín: 4029 Debrecen, óváros (pontos cím regisztráció után)

Mit hozz magaddal:

 • kényelmes benti ruhát, ami nem nyom sehol
 • meleg zoknit ha fázós a lábad
 • jógaszőnyeget vagy polifoamot vagy plédet, amin feküdnél
 • vizet

Hamarosan még több információt osztok meg a csakrákról és a meditációról  az Önismeretre hangoló menüpont alatt. Ha nem szeretnél róluk lemaradni iratkozz fel itt a jobb oldali menüsorban (mobilon lent a tartalom alatt) a Legfrissebb bejegyzésekre, és küldök neked értesítést amikor új cikk születik a Blogba.

Remélem, hogy személyesen is találkozhatunk, és a csakrameditációs kurzus nagyban segíti majd a te kiegyensúlyozott, egészségtudatos életedet is!

Jelentkezés itt.

Szeretettel várlak!


Az oldalamon használt képek a Photostock fotóletöltőről származnak. 

 •   
 •