Szeretetkör

Debreceni (személyes) találkozósorozat. Szeretetkörünk a Magyar Szeretetmozgalom közösség tagja.

“Tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy a belül jelenleg széttépett ember és közösség hogyan válhat szeretetben összefűzött és egyesült világgá? Az emberiség, vagy szűkebben a magyarság sokasága élhet-e úgy változatlanul, hogy belül a lelke szeretetért könyörög, s az élete zokog, mert nem szeretetvilágban él? Miért lenne az ember arra ítélve, hogy valódi szerelem, igaz szeretet, belső nyugalom, külső béke, tartós félelemmentesség, vagy például saját életében megélt megváltás nélkül éljen?

Meddig élhetünk szeretet és szerelem nélkül? Egyáltalán választhatunk mást? A következő évtizedekben az Új Aranykor mikor, hogyan, milyen szeretetnemzet, s szeretetbolygó teremtést támogat? Végül is születhet-e szeretetcivilizáció, s ebben az új világban lehet-e szeretetcsalád, vagy például szeretetközösség?”

Varga Csaba – a Magyar Szeretetemberek és Szeretetközösségek Mozgalmának (MA-SZEM) elindítója, író, szociológus, filozófus szavai mélyen megmozgattak bennünk valamit pár hónappal ezelőtt. Majd kapcsolódtunk Csabával, és ellátogattunk az egyik Szeretetmozgalom találkozóra hozzá. Az alkalom megérintette a szívünket, olyan isteni jelenlét élmény itatta át Csaba otthonát, amivel az életünk során még nem találkoztunk, pedig spirituális emberek vagyunk. Meghallgattuk az összegyűlt “szeretetmagok” elképzeléseit az országos együttműködésről, és csatlakoztunk a mozgalomhoz. Így 2022. tavaszán elindítjuk a debreceni szeretetkört, hogy minél több szeretetember születhessen a mi megyénkben is.

Hogyan zajlik a szeretetkör?

Ezeken az alkalmakon arról szeretnénk beszélgetni veletek, hogy mit jelent a szeretetteli egymáshoz való hozzáállás. S miért oly fontos visszatérnünk a szeretethez, ha az életutunk során úgy érezzük elvesztettük azt.

A világban jelenleg nagy méreteket ölt a mesterségesen generált gyűlöletkeltés, és kirekesztés. Szinte már folyamatos az, hogy valamilyen csoportot kipécéznek a gyűlöletkeltők és ellenük hergelik a társadalmat. A tudatosság nélküli, technológiai fejlődés pedig odaragaszt minket a monitorok elé, és minden, a neten hasztalanul töltött idő elszeparál bennünket a társas kapcsolatainktól. Ezeken kívül számtalan egyéb veszély fenyegeti az emberi kötelékeinket, miközben egyre szabadabb és boldogabb világban lenne időszerű élnünk, modern kori emberekként. Látjuk, hogy sokan elidegenednek egymástól, és egyre többször találjunk magunkat olyan helyzetekben, hogy a társadalmunkban az emberek egymás ellen fordulnak, épp úgy, mint a régi barbár korokban.

Úgy éreztük, hogy beszélgetni szeretnénk minderről, és a jelenkori élethelyzetekről, s még mélyebbre evezve a szocializációs színtereken: a családi, baráti és párkapcsolati kiüresedésről, a társas magányról – mint társadalmi jelenségről – is. Ezeken a szeretetkörökön, közös teret nyitva veletek, szeretnénk minden olyan helyzetről nyíltan szót váltani, amikor úgy éreztétek, hogy megsérült bennetek maga a szeretet élménye pl. rosszul bántak veletek, és emiatt bezárult a szívetek.

Kik vagyunk mi?

Mi, akik a szeretetköröket elindítjuk Debrecenben, barátnők vagyunk. A barátságunkat nem csak a klasszikus nőcis nevetgélős alkalmak színezik, hanem sokkal inkább elmélyült beszélgetések az élet fontos dolgairól. Segítjük egymás önreflexióit, hogy a lelki teljesség, a valódi szeretet és az igaz barátság felé haladhassunk. S mikor az élet kihívások elé állít minket, akkor bátran fordulunk egymás felé segítségért, olyan élethelyzeteken átsegítve egymást, amelyeket egyedül nehezen tudnánk átvészelni. Együtt viszont a megküzdés, és a megoldások felé vagyunk képesek haladni, mert pontosan tudjuk, hogy az életen egyedül átmenni nem lehet.

Egymás nélkül mi emberek nem tudunk sem teljesen kiteljesedett, sem boldog, sem egészséges életet élni!

Ezért olyan szeretetközösség létrehozására szeretnénk inspirálni titeket, ahol együtt lenni mindig jó. Akkor is, ha nehéz épp valakinek valami. Akkor is, ha konfliktusaink vannak. Akkor is, ha az élet épp borús oldalát mutatja, és főleg, ha kollektív kihívásokat tartogat számunkra. Jőjjön bármilyen nehézség, tanuljunk meg együtt szeretetteliek maradni benne!

Hiszen egyre többen érezzük, hogy egy igazságtalan korszellem vetül a világunk fölé, és próbál minket elválasztani egymástól. Azonban, ha még időben nemet mondunk erre az energiára, s igent a hosszútávon fenntartható valódi értékeken alapuló közösségi életre, akkor összefoghatunk.

Tarts velünk, ha te is olyan társadalom része szeretnél lenni,
ami egészségesebb, harmonikusabb és összetartóbb
mint a jelenlegi!

Olyan közösségfejlesztő programokat szeretnénk indítani, ami segít valamennyiünknek emlékezni arra, hogy az nem lehet Isten által jóváhagyott élet, ahol csak az egyéni boldogulás számít. Isten országában mindenki egyenlő, hiszen benne testvérek vagyunk, akiknek egyformán fontos a körülöttünk lévő emberek jólléte is. Így, ha mindenki számára alapvető a másik, akkor a kör bezárul, s közügy lehet a közös jóllét és a szeretetteli bánásmód.

Valamint arra biztatunk mindenkit, hogy építsünk olyan jövőt, ahol a személyes kapcsolataink mellett a környezetünk ajándékaiért is hálásak tudunk maradni, és nem zsigereljük ki a túlfogyasztással, környezetszennyezéssel a világot, rövid távú haszonélvezőkként. Hisszük, hogy ahogyan bánunk önmagunkkal, úgy bánunk egymással és a környezetünkkel is.

A tudás, hogy hogyan érdemes közösségben együtt lenni, nem veszett el! A remény, hogy belül mind jó emberek vagyunk soha nem halhat meg! A hit, hogyha visszatérünk a szeretethez, Isten csendes léptekkel közénk ül, nem halványodhat el! Hiszen az Aranykor bennünk jön el elsőként. Mi vagyunk az élet fénye, s aranya. Mi, szeretetlények vagyunk, akik lelkekként elszakíthatatlanul egymáshoz tartozunk.

Ha téged is hív ennek a közösségnek a szellemisége, tarts velünk!

Dátumok: minden hónap második csütörtök 18:00-20:00-ig (maximum 21-ig, ha mindenki jól érzi magát)

  • április 14.
  • május 12.
  • június 9.
  • érdeklődés esetén további időpontokban is

Az alkalmak díja: adomány alapú (támogasd az estek hosszú távú megtartását szíved és lehetőségeid szerint)

Érkezés a helyszínre: 17:45-től lehetséges. A megadott címen a bejárati kapu nyitva lesz, utána bal kézre az első ajtón lehet bejönni a házba. Ott már segítjük az eligazodást. Késve sajnos nem tudtok érkezni, mert a csengő nem üzemel. Megértéseteket előre is köszönjük!

Parkolás az utcában ingyenes, de kérjük figyeljetek rá, hogy a házak kapubejáróiba ne lógjon bele az autó! Helyhiány esetén telefonáljatok, és kinyitjuk a kertkaput.

Helyszín: 4029 Debrecen, Busi utca 8.

Ha elakadnátok: 0630/857-65-07

Jelentkezés itt!

Szeretettel várunk titeket:
Csete Nia és Katona Dóra