Vezetőként érték érzékenynek maradni

Sok önkonfliktusom adódott abból, hogy hogyan őrizzem meg az érzékenységemet munkahelyi közegben, vezetőként.

Hónapokon át küzdöttem magamban azzal, hogy nőként hol vannak az egyéni érzékenységem határai. Meddig egészséges rendelkeznem ezzel, hogy ne férfiasodjak el, ugyanakkor épp a férfiak ne értsenek félre? Nem volt kivel beszélgetnem erről, így magamban őrlődtem, és hol egyik, hol másik irányba billentem. Vagy érzéketlen voltam, és távolságtartó, vagy túl megértő és empatikus, amivel aztán visszaéltek. Nem találtam annak a módját, hogy nyújthassam ugyanakkor szabályozhassam az érzelmeimet.

Amikor a barátaimmal próbáltam erről beszélni, azt mondták vonjak ki minden érzést magamból a munkában, hisz a magánéleti énemnek semmi keresnivalója odabenn. Bennem ez viszont inkább frusztrációt okozott, mintsem megnyugvást. Nem szerettem volna elfojtásokkal élni, végül mégis emésztési gondjaim lettek egyik napról a másikra. Ekkor ajánlotta egy ismerősöm Niát, mint Egészség coachot, akivel hétről hétre kidolgoztunk egy egészségtervet. Ez olyan hatékony volt, hogy 2 hónap alatt rendbe jöttem fizikailag, és akkor mesélt nekem a szupervízióról. Úgy éreztem egész életemben ezt a módszert kerestem, mint vezető! Fejest ugrottam a fejlődésbe, és egy percig sem bánom, hogy az első folyamat 10 hónapig tartott. Biztonságosnak éreztem, hogy nem kell gyorsan megfejlődnöm valamit, amiről semmit sem tudok, hanem van időm mindenre, sőt megállhatok, újragondolhatok, akár újra nekifuthatok, ha valamiben még szükségem van tanulásra.

A szupervízió megváltoztatta a szemléletemet!

Nemcsak, hogy magammal szemben megújultam, és a helyére kerültek az érzelmi és gondolkodásbeli sajátosságaim, hanem megértettem hol vannak a magánéletem és szakmai életem határvonalai. Ami hozzásegített, hogy az alkalmazottaim felé is innovatív szemléletű vezetővé váljak. Szerintem nálunk most jó dolgozni mindenkinek!

A 10 hónapos folyamat lezártával pedig nem búcsúztam el Niától, hanem azt hiszem élethosszig szeretném, hogy kísérjen személyes tanácsadómként, akivel évente 3-4 alkalommal egészen biztosan szeretném átbeszélgetni a kihívásaimat, eredményeimet, tanulnivalóimat. Nem szeretném félretenni az önfejlesztést, hiszen ez alapozza meg, hogy éber, érzékeny és másokra is tekintettel levő vezető lehessek.

Német Annamária (kereskedelmi szakterület, divízióvezető)

Olvasd el mások véleményét is rólam a Referenciáim menüpont alatt. 


Fotó forrás: Pixabay