Megnyílni valami magunknál is többre

Ha megismerjük magunkat, és elfogadtuk az összes belső részünket akkor meg tudunk küzdeni a valósággal.

Amikor elszánjuk magunkat arra, hogy valamilyen önismereti folyamatba kapcsolódunk be megismerni mit jelent az akik vagyunk – máris nagyon sokat tettünk magunkért. Abban a pillanatban elindul egy olyan folyamat, amikor a személyiségünk számára más megoldási módot adunk az azonosulásra. Azaz elkezdjük megszabadítani attól a tévedéstől, hogy ő maga a gondolkodó funkció lenne.

Előző cikkemben (Egy koponyában élni az ellenséggel) megismerhetted a félelmeken keresztüli kontrolltartás mikéntjét. Most pedig arról fogok írni, hogy hová juthatunk el, ha nem csak a gondolkodó-énnel azonosulunk önmagunkban. Maradj velem!

Minden csoda a lelki és a spirituális önismeret ötvözete

A pszichológiai értelemben vett önismeret során elkezdődik egy stabilabb identitás felépítése a megismerési, és transzformációs belső lelkimunka során. Így az identitásunknak nem kell megfelelő idejű tanulás után már a múltbéli hitrendszerekben, vagy mások visszaigazolásában keresnie önmagát. Nem kell görcsös kontrollt rakni a személyes kapcsolatainkra, hogy elvegyük közben önmagunk, és a másik ember szabadságát. Nem kell az elvárásainkra építeni a másokkal való, vagy épp az önmagunkkal való viszonyunkat. Megnyílhatunk a jelen tapasztalataira. Amikor belelépünk a jelen élményébe, kezdetét veheti a spirituális útkeresés, és egy még mélyebb önismeret tárulhat fel előttünk általa.

Reagálhatunk bátran a MOST-ban, anélkül, hogy a múlt alapján ítélkeznénk afölött ami történik!

Magabiztosan merhetünk tévedni, hibázni, felvállalni a sérülékenységünket, és azt, hogy nem vagyunk tökéletesek. Merhetünk megnyílni és felvállalni magunkat. Az érett és megmunkált egyéniségünk egyik legfontosabb mankójává, és támpontjává válhat a folyamatosan változó világ ellenére kialakított belső-horgony, belső stabil identitás. Ami nem függ a külső visszaigazolásoktól, és a belső zavaros önmonológoktól sem. Ez a horgony az önismereti munka mellett, a jelenben születik, mindig minden pillanatban. Tehát MOST is. Szüntelen születik azáltal, hogy nem hisszük magunkat másnak, mint akik valójában vagyunk. 

Szabadság

Kik vagyunk akkor, amikor nem önigazolásokat keresünk magunkra, hanem mélyebbre merészkedünk ebben a csodálatos belső térben? Te megfejtetted már?

Az ítélkezés attól torzult gondolkodási szokás, hogy nincs köze a valósághoz. Nem más mint minősítés, dogmatikus véleményformálás a múlt alapján, és az alapján amit magunkról gondolunk. Viszonyítás egy képzelt minőséghez, aminek a mércéjét mi magunk állítottuk fel. Megfojtva vele az összes lehetőséget, hogy a csodák kibontakoztathassák magukat az életünkben. Saját, mérgező gondolataink az észrevétlen ellenségeink, amik elszívják az energiát a jelentől, hogy abban megmártózva a dolgok változhassanak. Bármi mássá, mint a múlt. Bármikor választhatunk, hogy meddig élünk egy háztartásban, a saját elménk rejtekén a régi gondolkodással…

Ha a tudatos mindennapokat választod, megváltozik az életed!

És ha megtanulod ezt a tudatosságot ébren tartani a szürke hétköznapokon is, akkor olyan életet teremthetsz magadnak, amiről mindig is álmodtál! Nincs egyetlen olyan probléma sem az életedben, ami nem a tudatosság hiányából fakadna. Minden probléma ugyanis csak addig probléma, amíg valamely automatizmusod (megszokásod, vagy hitrendszered) vakfoltjának árnyékában sínylődik.

Az életutunk során kondicionálódott tudatalatti programozás befolyásolja az eddigi gondolatainkat, érzelmeinket és a tetteinket. Aminek következménye esetben a te számodra azaz élet lett, amit most élsz. Ezeket a kondicionálásokat törölheted a tudatalattidból, újraprogramozhatod az életedet anélkül, hogy bármilyen terápiás vagy személyiségfejlesztő technikát alkalmaznál.

Ha a tapasztalataink nem olyanok, amikre vágyunk, változnunk szükséges. Alakítani a nézőpontjainkon, és az azonosulásaink „tárgyain”. Ahhoz, hogy változzunk, nagyobbá kell válnunk, mint a személyes gondolataink, és a belőlük fakadó körülmények. Hogy szabadok lehessünk meg kell haladnunk a személyiség kondícióit, alap berögződéseit. Majd magát a személyes-ént is.

Nyitott elme

A személyiség által felfogni képes világ egy korlátolt verzió!

Az emberi lét sokkal több mindent tartogat számunkra, mint ami a személyes-én aspektusán keresztül belátható. A félelmeink, a kétségeink, a hitrendszereink, a lekorlátozott képzelőerőnk, az önmagunknak mesélt önszabotáló személyes történeteink, korábbi negatív tapasztalataink, limitáló nézőpontjaink a dolgokról mind-mind megállítanak minket a tudatosságunk kiterjesztésében.

Az új életed megteremtéséhez megújult gondolatrendszerre, emelkedett érzelmi szintre (mondjuk úgy frekvenciára) és új mentális szokásokra van szükséged.

Készen állsz arra, hogy birtokold az eddig szunnyadó képességeidet és a benned rejlő végtelen potenciált?

Mert van egy könyv, ami által hozzáférést kapsz mindehhez! A könyv neve A csodák tanítása. Ha érdekesnek találod, és szeretnél belevágni, szeretettel várlak a Csodakurzusra, ahol két hetente egymást inspirálva segítjük a könyvben való haladást egymás számára. Ha szeretnéd te is átélni a jelen pillanatban felbukkanó lehetőségeket és csodákat, olvass a kurzusról. 


Fotó forrás: Pixabay